dimecres, 25 d’agost del 2010

amanida de cigrons

APROFITEM A FER AMANIDES ABANS QUE VINGUI EL JINGLE BELLS

Va, una altra recepta d'aquestes xollo que està ja mig fet. Mitja recepta com sempre són la bona matèria primera. Així és que si els cigrons els compreu de pot, vigileu que sigui una marca ben bona. Si no podeu anar a la vostra parada de confiança de llegum del mercat que segur que serna boníssims. Penseu que si en compreu més quan hi aneu els podeu congelar amb una bossa de plàstic i guardar-los molts dies. Quan els necessiteu els heu de treure amb un parell d'hores de temps perquè es descongelin.







INGREDIENTS:

1/2 quilo cigrons cuits

2 tomàquets madurs grans

1 formatge fresc tipus burgos

1 pot de pebrots del piquillo

1 all

per la salsa:

6 cogombrets en vinagre

10 tàperes

10 cebetes en vinagre

1/2 got d'oli

2 cullerades de vinagre

1 ou dur

unes quantes branques de julivert
sal i pebre

Atenció en canviar els ingredients que no tot val. Per exemple: " Ai no tinc formatge fresc, hi posaré un manxego sec o un formatge roquefort"  Homeeee! Res a veure, si m'hi poseu manxego amb l'argamasa que se us formarà a la boca podreu enguixar una paret. Una vegada una amiga meva va fer faves i pèsols estofades com li havia explicat però enlloc de posar vi blanc que no en tenia hi va posar cognac. Com que les faves es fan tapades, va resultar que no es va evaporar gens l'alcohol del cognac i les faves van sortir ballant sevillanes, és que no semblaven ni faves a la catalana ni res.

En fi, anem per feina. Agafem un pot petit amb aigua i hi posem una mica de sal i un ou a dins que l'aigua el cobreixi. A partir que l'aigua bulli el deixarem uns 15 minuts.
Agafem el pot de pebrots de piquillo i en treiem 5. Hem de pensar que al país Basc sempre els cuinen abans de menjar-se'ls i és el que farem nosaltres ara. Agafem una dent d'all i la tallem a làmines no gaire gruixudes. Posem una paella al foc i un raig d'oli , com sempre que cobreixi el fons però no cal que s'hi pugui nedar. Hi afegim els alls i al cap d'un moment hi posem ja els pebrots amb una mica de sal i sucre (el sucre és el trucu, tontos) . Ho deixem a foc baix que es vagi fent. Uns 10 minuts.
Mentrestant obrim el pot dels cigrons i els esbandim. Els posem en una plàtera i hi afegim els tomàquets i el formatge fresc tallats a quadradets petits.
Amb un pot de minipimer hi posem tots els ingedients per fer la salsa. Refredeu primer l'ou dur submergint-lo en agua freda i peleu-lo.
Tallem els pebrots del piquillo ben petits i els afegim a la plàtera. Hi afegim la salsa i ho remenem tot bé.
Estic segura que amb un màxim de 25 minuts podeu tenir-ho fet. És que no us hi poseu perquè no voleu...

2 comentaris:

  1. perfecte merci!!!!!!!
    sempre em falta aquest detall de les taperes o les cebetes confitades o diferents tipus de salses q fassin una mica més diferents els plats. Sino sempre son massa similars les amanides!!!!
    molt bona iniciativa Nuria!!!!

    ResponElimina