divendres, 3 de setembre del 2010

tonyina amb emulsió de tomàquet

FEM SALUT

La tonyina és un peix blau molt saludable. El secret és fer-la poc cuita, fer un tomba i tomba com si fos un bistec, d'aquesta manera sempre ens quedarà melosa i no com una placa de suro.
Mireu que més fàcil no pot ser. Necessitem un turmix. Què? que encara no en teniu? Però si ja us he dit que és indispensable a la cuina, no espereu que us el regalin i feu el gest vosaltres.





INGREDIENTS:

2 Talls de tonyina

per la salsa:

2 tomàquets grans dels de branca que no estiguin tous

1 llimona

cebollí o julivert ( el cebollí són com unes herbes molt llargues que tenen un gust mol suau de ceba tendra)

oli, sal, sucre i pebre

Pelem els tomàquets, si no són tous es poden pelar amb un ganivet com si fòssin una pruna. Els tallem pel mig com si vulguèssim sucar pa amb tomàquet. Quan els tenim així els hi treiem les llavors, perquè la salsa ens quedi més fina, i els tallem una mica i els posem a dins del got de la batedora. Hi afegim un raig d'oli, el suc de mitja llimona, una mica de sal, una mica de sucre i una mica de pebre. Si tenim cebollí el tallem a trossets i l'hi posem, i si no, hi podem posar unes fulles de julivert, no hi poseu el tronxo que és indigest -ja ho veieu més perills a l'hora de cuinar, hem de vigilar de no enverinar el personal-.  Ho passem tot pel turmix i ja tenim la salsa. Serviu la tonyina a la planxa i que cadascú es posi la salsa que vulgui. Deixeu primer la tonyina amb un altre plat diferent, que després de fer-la a la planxa sempre ens deixa una mica de suc i això aigualiria la salsa.

Les herbes fresques van molt bé per fer moltes salses. Acostomeu-se a comprar-ne quan en veieu, que no n'hi ha a tot arreu, i penseu que les podeu congelar i així no cal gastar-les totes d'una tacada.

1 comentari:

  1. Cert! El sebollí és molt difícil de trobar! (Al Caprabo per exemple en tenen).

    Boníssim! M'encanta aquesta salsa! :)

    ResponElimina