dijous, 7 d’octubre del 2010

calamar planxa amb verduretes


NECESSITEM ALGUNA COSA PERÒ NO TOT

De vegades comprem aparells de cuina sense parar i realment no són gaire útils. El robot, la liquadora, l'espremedora, el talla-embotits, el ganivet elèctric, la picadora, la batedora de vas... i no parlem de la inutilitat de la iogurtera.
Tot són aparells que ens sembla que utilitzarem, però la qüestió és quantes vegades els farem servir a l'any? Dues, tres, una, cap?
Acaben ocupant lloc als armaris i després no els fas servir per mandra de treure'ls. Un aparell és interessant
quan és fàcil d'utilitzar, és fàcil de netejar i es fa servir sovint.
Cadascú sap el que farà servir més, per exemple, si algú es fa molts sucs naturals, potser arribarà a amortitzar una liquadora.

En fi us penjo un vídeo de promoció d'un aparell que no és elèctric però que funciona molt bé i és molt fàcil de netejar i d'usar. Els de Vilanova el podeu buscar a la Fira de novembre que hi ha un senyor en una parada que en ven. Els que sou de fora haureu de buscar alguna fira propera a veure si teniu sort.

En fi avui si tinguéssiu l'aparell el podríeu fer servir per tallar patates i carbassó a quadrats petits! I si no, mala sort, un altre dia serà!





INGREDIENTS:

2 calamars mitjans (netejats per la vostra peixatera)

1 patata mitjana-gran

1 carbassó mitjà

1 pastanaga gran o dues de petites

oli i sal i julivert

Agafem la patata i les pastanagues i les pelem. Si el carbassó te la pell tersa no cal pelar-lo, el netegem bé. Si té la pell tova el pelem.
Un cop tot pelat ho tallem a quadrats petits. Agafem una paella amb oli abundant i hi fregim primer la patata i quan estigui cuita la traiem i fem el mateix amb la pastanaga i finalment fem els quadrats del carbassó i els traiem també.

Agafem part de l'oli de fregir les verduretes i el posem en un got batedor amb unes branques de julivert rentat i ben sec. Ho passem per la batedora i ho reservem.

Agafeu el calamar i feu-li uns talls superficials en diagonal abans de coure'l. Poseu una planxa al foc amb el foc ben alt. Quan estigui ben calenta podeu-hi el calamars per la part on hem fet els talls i tapeu-lo amb un plat pla perquè faci pes i es quedi ben pla. Al cap de 4 minuts el tombem de l'altre costat i el fem 4 minuts més.

Per servir-ho al plat hi posem les verduretes fregides primer i les salem una mica. A sobre els calamars i finalment ho amanim amb una mica de l'oli de julivert.

2 comentaris:

  1. Hola Núria! Soc la Maria, la nòvia de l'Aniol...No se si ho recordaràs però vam venir a berenar a casa teva per la comparsa...Només dir-te que m'encanten les receptes...Ahir mateix vaig intentar fer la tarta de ceba!! Va quedar prou bé però crec que he de seguir practicant ;)

    Et deixo el meu mail mariasp18@gmail.com

    Per cert, la meva mami també és fan teva!!!

    Un petó des de Menorca!

    ResponElimina
  2. Hola Maria, i tant que me'n recordo. No defalleixis , la qüestió és anar provant i anar corregint, una recepta no surt mai igual ja ho veuràs!!
    Petons per tu i la teva mare

    ResponElimina