divendres, 28 de gener del 2011

peix amb romesco


MÉS PEIX AL FORN

No tinc temps de cuinar! És que jo no tinc temps! Ja ho sabem. Ningú té temps per cuinar. Per això s''agraeixen les receptes ràpides i que resulten. Són receptes que no porten feina i mentre es van fent podem preparar un primer plat.

L'única dificultat és coure el peix el temps just. Si el peix es fa massa queda massa sec. Em prometeu que el provareu de fer? Aquesta recepta de lluç al forn és un éxit assegurat!!









INGREDIENTS:

1 llom de lluç (la part de dalt del lluç sense espina. Com sempre també es pot fer amb filets de llobarro , orada, rap, etc)

30 ametlles torrades pelades

2 dents d'all

1/2 got de vi negre

1 llauna de tomàquet cru triturat

oli, sal, pebre i un polsim de sucre


Comencem engegant el forn al màxim per pre-escalfar-lo. 

En una paella posem oli que cobreixi el fons i hi posem les ametlles i els alls filetejats perquè es dauri tot plegat, sempre remenant perquè no es cremin.

Un cop daurats s'hi afegeix la llauna de tomàquet i el mig got de vi negre. S'hi posa sal i sucre i es deixa a foc mig baix, anant remenant de tant en tant.

Agafem els lloms del lluç i els hi posem sal i pebre. Mentre podem anar preparant coses del primer plat.

Un cop la salsa de tomàquet ja es nota cuita, ja ens ha canviat de color i s'ha espessit, compteu uns 8 a 10 minuts, la treiem de la paella i ho passem tot pel turmix, que quedi una salsa ben fina.

Agafem la plata d'anar al forn i hi disposem unes quantes cullerades de la salsa i l'escampen una mica. A sobre hi posem el llom de lluç i l'acabem de cobrir amb tota la salsa.

El posem al forn a 200º uns deu minuts com a màxim. Si en feu més quantitat haureu de deixar-ho més estona. I si feu filets d'orada més aviat petita amb menys temps en tindreu prou, uns 7 minuts.

Aprofiteu aquests deu minuts per acabar de fer el primer plat. En vint minuts podeu tenir un primer i un segon preparat!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada