dimecres, 2 de març del 2011

sardines escabetxades

MES RECEPTES PER LA CRISIS, CULINÀRIES ÉS CLAR!

Les sardines són saníssimes es veu que ho curen tot, del constipat a les hemorroides, passant pels galindons i la febre groga...

Però us confeso que a mi no m'agraden. A més trobo que fan una olor molt forta quan les cuines...

Total que no en faig mai, excepte quan les faig en escabetx!

Us les recomano, no us deixarà cap olor la cuina i veureu que suaus queden, boníssimes! I a més no us portarà més de 10 minuts fer-les i un cop fetes les pots guardar a la nevera per emportar en una carmanyola o menjar quan vulgueu.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de sardines ja netes (ja sabeu que si no teniu una bona peixetera de capçalera no sou ningú!)

1 tassa gran d'oli  (de les d'esmorzar)

1/2 tassa gran de vinagre de vi negre (de la mateixa mida que la d'abans, hem de posar la meitat de vinagre que d'oli)

1 ceba

2 pastanagues

1 fulla de llorer

1 dent d'all

1 taronja

2 culleradetes de pebre en gra


Preparem tots els ingredients, pelem la ceba i la tallem a llunes primes i la pastanaga la pelem i la tallem a rodanxes primetes.  Treiem la pell de mitja taronja pelant-la sense aprofitar gens de tros blanc de la pell, que ja sabeu que és amarg. Després de pelada agafem la taronja  i en fem suc i la reservem. Esbandim bé les sardines per acabar de treure les escates que hi hagin quedat i les deixem que s'escorrin bé.

Agafeu una paella que no sigui massa ample i la poseu al foc amb la tassa d'oli . Penseu que necessitarem que l'escabetx cobreixi les sardines totalment perquè es confitin, per tant si agafeu una paella massa ample hi haurà poca profunditat d'oli.

Posem a dins la paella la pell de taronja, el pebre en gra, la fulla de llorer i la dent d'all. El foc ha de ser mig, no hem de deixar que l'oli s'escalfi massa i fumegi. Quan l'oli estigui prou calent hi posem la ceba i les pastanagues i ho deixem fent-se a foc mig uns cinc minuts.

Desprès afegim el suc de taronja i la mitja tassa de vinagre i apugem el foc perquè es redueixi dos minuts. Posem les sardines a dins que quedin ben cobertes i després de dos minuts ja es pot apagar el foc i deixem les sardines a dins que es confitin.

Les deixem refredar i ja es podran guardar o menjar quan vulguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada