dijous, 24 de març del 2011

secret ibèric amb puré de patata a la llimona

UNA DE CARN PER UN DIA DE CADA DIA

Moltes vegades ens toca menjar sols, però no ens ha de fer mandra cuinar per nosaltres i si ens fa mandra la solució és cuinar més quantitat i el que ens quedi menjar-ho un altre dia...

La qüestió és cuinar sense mandra. El secret ibèric és una carn de porc molt gustosa, però l'hem de saber coure. Es fa amb un moment i aquesta vegada l'acompanyarem amb un puré de patata a l'aroma de llimona.
Us demano si us plau que el puré el feu vosaltres, trigareu el mateix temps. Les patates es couen de seguida ja ho veureu i sabreu el que mengeu!!







INGREDIENTS:

2 talls de secret ibèric ( no en tenen a tot arreu, quan en trobeu el pilleu i el congeleu)

2 patates ben grosses

1 llimona

pipes pelades (per decorar)

Oli i sal

Agafem un pot i el posem al foc amb aigua i sal. Mentrestant pelem les patates i les tallem a quadrats petits de 2 x 2 cms. Quan l'aigua bulli hi tirem les patates i en 10 minuts ja estaran fetes.

Mentres agafem una llimona gran i li treiem a tires la pell només el tros groc, el blan és amarg i no dona cap gust. Agafem una paella petita i li posem 6 cullerades d'oli i la posem al foc. Quan l'oli és calent li tirem les pells de llimona i les deixem uns quatre minuts, perquè l'oli agafi el gust.

Mentre agafem la carn i li fem uns talls fent rombes , tant per davant com per darrera. És un tall bastant gruixut i això a part de tallar la fibra que es molt llarga, facilitarà la cocció. Hem de vigilar al fer els talls que no acabion de tallar el tall del tot, només han de quedar superficials. Salem la carn i la posem a la planxa, uns 4 minuts per costat amb un rajolí d'oli.

Mentres traient les patates ja fetes i les posem en un bol, no cal que estiguin escorregudes del tot, però no li hem de tirar suc. Això vol dir que les podem anar posant al bol directament, sense escòrrer-les completament en una escorredora. Després hi posem l'oli amb aroma de limona , sense les pells i les aixafem bé fins que es quedin un puré. Hi ha uns aixafadors de patates però també es pot fer amb una forquilla.

Podeu decorar el puré amb una pell de llimona i unes pipes pelades.

Veureu que bé que casa el porc amb el gust de la llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada