diumenge, 22 de maig del 2011

truita d'espinacs

QUE EM CONEIXES?

Continuem amb la tònica de disfressar les verdures. Anem pels espinacs, mira que son verds, eh? Fins i tot sembla antinatural menjar-se una cosa tan verda. Doncs no, resulta que és molt saludable i  no hem de renunciar als aliments, no us rendiu, busquem la manera de menjar-los, de fer-los més agradables. Farem una cosa supersenzilla: una truita d'espinacs disfressada.








INGREDIENTS:

1 paquet d'espinacs congelats

4 ous

tomàquet de llauna o dos tomàquets

oli i sal


Agafem els espinacs i els posem sense descongelar en una paella amb oli. Els posem amb el foc baix i amb força oli. Anem tombant el bloc congelat perquè es vagi descongelant per tot arreu. El truc és fer-los a foc mig amb força oli perquè no quedin secs i fer-los bastant, que quedin ben tous. Quan estiguin ja fets els salem una mica i els reservem. Si veiem que han quedat les fulles massa senceres les podem tallar amb unes tisores.

Deixatem els ous (bonic verb deixatar!) i hi afegim els espinacs i ho posem tot plegat  a la paella amb una mica d'oli i la paella ben calenta. Anem quallant l'ou a foc mig, anem remenant per sota perquè s'hi vagi posant ou que encara no s'ha quallat i anem retirant l'ou quallat dels costats. Quan ens sembli que l'ou està bastant quallat li donem la volta a la truita. Agafem un plat més gran que la paella i el posem a sobre com si fos una tapadora. Agafem la paella pel mànec i la tombem acompanyant-la amb el plat. Això és molt difícil d'explicar però segur que tots heu vist tombar una truita, encara que sigui a les pel·lícules!

Un cop tombada la deixem una estona més per l'altre costat i ja la podem treure.

Prepararem una salsa de tomàquet, amb oli sal i una mica de sucre.

Tirem la salsa de tomàquet per sobre de la truita i ja la tenim disfressada. Si a algú li sembla que encara es coneix, se li pot tirar formatge ratllat per sobre i posar-la al forn amb la part de dalt encesa per gratinar-la uns minuts. I ja està, jo no disfressaria ja més la truita que al final semblarà una mona de Pasqua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada