diumenge, 17 de juliol del 2011

amanida d'arròs amb pollastre i salsa de iogurt

ESTIU DESCAFEINAT

Encara que aquest estiu sigui una mica fred, el normal és que aquestes alçades tinguem ganes de cuinar plats que no siguin calents. Per això us proposo una amanida d'arròs. Li posarem una salsa de iogurt que li dóna un toc. Aquesta salsa la podeu fer servir també per un peix fet al vapor per exemple.
Aquesta recepta ens pot servir per aprofitar restes de pollastre.






 INGREDIENTS:

1 pit de pollastre a la planxa o restes de pollastre a l'ast o rostit

2 tasses d'arròs (millor del llarg, per fer amanides)

1 llauna de blat de moro

unes 30 0 40 panses, un grapat

1 poma

1 tros de formatge manxego de 100 grs.

per la salsa de iogurt:

1 iogurt natural i no ensucrat

1 cullerada de postre de mostassa de la groga

suc de mitja llimona petita

anet, ( és una herba aromàtica fresca que te olor d'anís, es fa servir molt pel salmó) si no en teniu hi podeu posar porradell /ciboulet)

2 cullerades d'oli

1 cullerada de postres de sucre roig

sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua i sal i esperem que bulli. Quan bulli hi tirem l'arròs i el deixem aproximadament uns quinze minuts. Quan comença a sortir com una espuma blanca ja està fet. De totes maneres es tasta i així us el fareu al vostre gust.

Si no tenim restes de pollastre a l'ast agafem un pit de pollastre i el fem a la planxa, amb el foc mig i amanit amb sal i pebre i un raig d'oli. El tombem d'un costat i de l'altre fins que quedi ben fet.

Mentrestant posem tots les ingredients de la salsa al pot batedor i ho passem pel turmix. Ens quedarà una salsa bastant líquida.

Agafem la poma i la pelem i la tallem a quadrats, fem el mateix amb el formatge manxego.

Quan l'arròs està cuit l'esbandim amb abundant aigua freda. Li canviem l'aigua vàries vegades per ajudar a refredar-lo. Si voleu també podeu fer l'arròs el dia abans i guardar-lo a la nevera.

Posem l'arròs en una plàtera ben ampla i quan estigui fred hi tirem la poma, el formatge, el blat de moro, les panses i el pit de pollastre tallat a trossos petits. Ho amanim tot plegat amb la salsa de iogurt.

1 comentari:

  1. M'ha agradat molt la salsa, una alternativa a la maionesa que segur que provarem!!!

    ResponElimina