dimecres, 3 d’agost del 2011

esqueixada

BACALLÀ TRAÏDOR

Us he de confessar que no faig mai bacallà a casa. Trobo que costa molt trobar el punt de sal i quan vaig a un restaurant que és bó, demano bacallà perquè el solen fer bé.

Si anem la mercat en podem demanar de ja remullat , que sempre estarà al punt i així podrem fer una esqueixada ben refrescant. Qui és l'última?







INGREDIENTS:

2 tomàquets grans

1 tros de pebrot

1/2 ceba tendra

un tall de 100 grs de bacallà aprox.

olives blanques i negres

vinagre de vi negre

oli


Pelem la ceba tendra i la tallem a quadradets. La posarem en remull amb el vinagre fins que la cobreixi i la deixarem una bona estona, d'aquesta manera el gust no serà tan fort i no ens repetirà.

Esqueixem el bacallà, o sigui li traiem la pell i anem fent-ne trossos amb els dits. No cal que siguin trossos massa petits. El tasteu i si el trobeu encara massa salat el poseu en remull amb aigua una estona més.

Tallem el tomàquet i el pebrot a quadrats.

En un bol hi posem el tomaquet, el pebrot, la ceba amb part del seu vinagre i ho amanim tot bé amb un raig d'oli i ho remenem. 

Per sobre hi posem el bacallà i les olives i ho tornem a amanir amb un atre raig d'oli. És un plat que no necessita sal perquè el bacalà i les olives ja en porten.

3 comentaris:

  1. Bones, només una pregunteta...no es sobre el menjar :( pero esque faig una revista d'oci cultura alimentació i de més d'un petit poble.... i necessito una fotografia d'esqueixada de bacallà urgent i era per saber si em deixaves utilitzar la teva per posar-la en la recepta que publiquem al maig...moltes gracies!!!nose com enviar-te un mail privat..si em contestes aqui va bé!!!
    Marta

    ResponElimina
  2. Hola Marta. I tant que et deixo, amb la condició que anomenis el meu bloc. Què et sembla? Un petó

    ResponElimina