dimecres, 5 d’octubre del 2011

lluç amb patates panadera

PEIX AL FORN DE RESTAURANT


Voleu menjar lluç al forn com el que fan als restaurants? M'ho pensava! Doncs aquí teniu una recepta de lluç al forn amb el truc per no fallar mai. Com que les patates triguen més a coure que el peix, les fregirem abans i així no fallarem.


Moltes patates? No ho crec, son millors les patates que el peix! Aquesta vegada no hi vaig posar tomàquet


INGREDIENTS:

1 patata per persona

1/2 ceba per persona

1 lluç sencer però amb talls assenyalats només

1/2 tomàquet per persona

oli

sal i pebre

vi blanc


Engeguem el forn al màxim per preescalfar-lo.

Pelem les patates i les cebes. Les patates les tallem a rodanxes de mig cm. Les cebes les fem a llunes.

Agafem una paella amb oli abundant i hi posem les patates. Que respirin a la paella, que estiguin amples, si n'heu de fer moltes i teniu la paella petita ho feu en dues tandes. Quan portin 5 minuts hi afegim la ceba. Les traiem quan estiguin toves, no torrades, per tant tindrem cura de fer-ho a foc mig.

En una plàtera d'anar al forn hi posem les patates en el fons i les salem una mica. Tallem el tomàquet a quarts i el posem cru a la plàtera per les vores sobre de les patates. A sobre hi posem el peix amb sal i pebre i  ho reguem tot plegat amb un gotet petit de vi blanc, segons la quantitat de peix que feu i amb un raig d'oli de la paella per sobre.

Deixem el peix al forn  a 200º fins que veiem que ha canviat del color rosat al blanc, que fa olor de cuit, i que es desenganxa de l'espina. El temps dependrà del gruix dels talls i de la quantitat que en feu. Pot anar de deu minuts si és un filet prim a trenta minuts si és un lluç sencer, sense talls.

A partir de deu minuts si el treieu i veieu que la carn encara no es separa de l'espina el poseu una mica més. Però no el feu massa perquè el peix queda massa sec aleshores. És qüestió d'observació. Si el mireu amb carinyo encertareu la cocció exacte ja ho veureu.


També es pot fer amb el peix obert sense espines








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada