dimarts, 20 de desembre del 2011

fruites al forn amb iogurt

FRUITES PER MANDROSOS

Menjar fruita per postres fa mandra, reconeixem-ho, s'ha de pelar, vet aquí. Però siguem sincers, si ens la posen ben preparadeta obrim la boca i ens la mengem sense dir ni mu, no em digueu que no.
Aquesta recepta la podeu preparar amb la fruita que tingueu a casa, qualsevol fruita. L'única cosa que heu de tenir en compte és que la fruita si és verda o àcida necessita més sucre que una que sigui més dolceta.
Recepta treta del programa meravellòs del cuiner Jamie Oliver, que per cert si no l'heu pogut veure a la tele ara ha tret un llibre amb les seves receptes "Las comidas en 30 minutos de Jamie".



versió estiu: prunes, prèssecs, nectarines, cireres


INGREDIENTS:

fruita del temps 5 peces

1 iogurt grec

1 taronja

1 copeta de brandy o cognac

1 branca de canyella a trossos

2 cullerades sucre roig (si són àcides una mica més)



versió hivern: pomes, peres plàtans





Engeguem el forn al màxim. 

Pelem i tallem totes les fruites a trossos grans. 

Les posem en una plàtera de forn i a sobre hi posem el sucre, el brandy i la canyella.

Pelem la taronja de manera que traiem només la part de la pell de color taronja , no la part blanca i anem tirant els trossos de pell dins de la plàtera. Tallem la taronja pel mig i exprimim el suc per sobre les fruites.

Posem la plàtera al forn, més aviat a la part de baix i la deixem a 200 º uns 15 minuts. La traieu quan veieu que ja està tova i rustideta.

La servim en una copa amb el fons de iogurt grec i a sobre la fruita.

Si en fem quantitat la podem guardar a la nevera per berenar un altre dia.


2 comentaris:

  1. Aquesta recep. de fruita fa mol bona pinta la probare aquest cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Boníssima i molt sana. Així no fa mandra menjar fruita!!! Ja m'explicaràs.

    ResponElimina