dimarts, 3 de gener del 2012

macarrons amb bledes

UN ALTRE SOPAR LLEUGER

No hi ha res més lleuger que les bledes. D'acord, d'acord ja us sento, no us agraden, no? Però i si les disfrassem una mica? I si hi posem pasta entremig que no es veurà tan verd?
Us adverteixo que jo soc una fan de la verdura bullida amb patates... però d'això ja en parlarem un altre dia, per molt trist que us sembli. Hem de ser conscients que és el plat nacional català, a totes les cases es fa verdura bullida amb patates.
Avui però farem uns macarrons amb cosa verda, ja ho veureu com no és tan greu.
Dedicada a la meva amiga Montse de Roquetes, un petó a la comarca del Baix Ebre.









INGREDIENTS:

1 manat de bledes, més o menys 1/2 quilo

150 grs de macarrons

1 gra d'all

1 brick de crema de llet

oli i sal


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi tirem els macarrons i els fem el temps que digui l'envàs.

Mentrestant esbandim les bledes d'una en una perquè tenen molta terra. Les posem sobre una fusta de tallar i les tallem a tires primes, només la part verda.

En una cassola gran hi posem un raig d'oli just que tapi el fons i hi posem les bledes a tires i les anem remenant, que es facin totes, no només les que queden a sota.

Quan les veiem totes ben toves i que s'han begut el seu propi suc, hi posem un all ben trinxat. Hi han aparells per trinxar-los que són molt,mot pràctics a la cuina. El podeu veure al costat amb els consells.

Un cop l'all està ben passat hi posem el brick de crema de llet i ho remenem dos minuts tot plegat.

Escorrem els macarrons i els afegim a la cassola de les bledes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada