dimarts, 14 de febrer del 2012

croquetes d'espinacs

A DISFRESSAR QUE ÉS CARNAVAL!

Ja sabeu que quan un aliment no ens agrada us demano que en comptes de renunciar a ell, busquem la manera de menjar-lo que ens resulti més agradable. Jo crec que els aliments es podrien dividir en diferents categories: els que mengem habitualment, practicament cada dia, els que mengem regularment potser cada setmana o cada quinze dies i alguns aliments que mengem molt de tant en tant, potser una o dues vegades a l'any. L'important és no renunciar a cap producte i utilitzar el que ens doni el mercat, el que trobem que fa més goig.
Avui disfressarem espinacs, que són molt verds i fan molt respecte. En croquetes els espinacs ens queden més suaus i agradables. Proveu-ho.







INGREDIENTS:

1/2 paquet d'espinacs congelats, uns 250 grs

3 cullerades de farina

1 got i mig de llet

1 grapat de pinyons

1 ceba petita

oli i sal

un ou

pa ratllat


Agafem una paella i la posem al foc amb oli al fons. Hi posem els espinacs congelats mateix a sobre amb el foc baix. Anem tombant el cub dels espinacs pels diferents costats perquè es vagi estovant. Quan el cub ja s'ha escalfat i es va descongelant, l'escampem per la paella i amb unes tisores anem tallant els espinacs perquè estiguin esmicolats. Si convé hi podeu posar una mica més d'oli perquè els espinacs en xupen molt.

Al mateix temps en una altra paella hi posem oli i la ceba trinxada a quadrats petits, a foc baix fins que estigui transparent i tova.

Quan veiem els espinacs cuits, hauran canviat de color, es tornaran d'un color verd més fosc, hi podem afegir, els pinyons i la ceba ja cuita.

Hi afegim una mica de sal i les cullerades de farina. Hi donem un parell de voltes a la farina perquè es cogui una mica.

Hi afegim la llet i ho anem remenant, si veieu que ha quedat massa espès en poseu una mica més.

Ara vé el moment de paciència, s'ha d'anar remenant fins que la massa estigui tota junta, veureu que queda com un massa tota sencera, aleshores ja es pot apagar el foc.

Deixem refredar la massa. Si no teniu més temps ho podeu deixar a la nevera per fer les croquetes l'endemà.

Agafem la massa i anem fem les croquetes agafant una cullerada i amassant-la amb la mà com si fos plastilina.

Agafem un ou i el batem amb una mica de sal en un plat fondo. Posem el pa ratllat sobre un tros gran de paper d'alumini,  més o menys de la mida d'un plat gran.

Agafem les croquetes i les passem primer per ou batut i després per pa ratllat.

Per fregir-les posem una paella petita amb oli molt abundant i esperem que estigui ben calent abans de posar-les. Les anem fregint sense posar-ne moltes, per evitar que l'oli es refredi, les anem fregint per tandes.

El sistema de fer la massa de les croquetes i de fregir-les sempre és el mateix, si les voleu fer d'altres coses en podeu fer del que vulqueu.

4 comentaris:

  1. A mi els espinacs m'agraden de tota manera, però amb croquetes...molt!!!
    petonets

    ResponElimina
  2. Delicioses les croquetes d'espinacs! M'encanten. I són una opció fantàstica per als més petits.
    L'afegirem a l'índex de LA recepta del 15!
    Moltes gràcies i petons!

    ResponElimina
  3. Penseu que hi ha una possibilitat de substituir la llet normal per llet d'ametlla en brick, de la que ja és líquida, però sense sucre. Jo conec la de la marca Almendrola. Queden amb un gust un pel dolç i li donen una gràcia. A gaudir-ne!!

    ResponElimina