dimarts, 6 de març del 2012

entrepà d'albergínia

I VAN SER FELIÇOS!

Un matrimoni ben avingut: l'albergínia i la salsa de tomàquet.
Si el tomàquet cru té moltes vitamines, resulta que el tomàquet cuit porta unes substàncies que em penso que es diu licopens que són boníssimes pel cos, no em feu dir exactament per què.
Així és que aquest entrepà a part de ser suculent és boníssim per la salut, lalsbergínia es veu que és bona pel cor i tot...
Convé tenir sempre una albergínia fregida en un tuper a la nevera. En un moment donat et pot servir per fer una truita, un entrepà o un acompanyament de carn...






INGREDIENTS:

1 albergínia

1 llauna de tomàquet cru triturat

4 llesques de pa intregal de motlle

oli, sal i sucre

Pelem l'albergínia i la tallem a rodanxes de mig cm. Com més primes les fem abans es fregiran. Les posem en un recipient amb aigua i força sal. Això serveix per treure l'amargor i que no xuclin tant d'oli.

Posem oli en una paella que cobreixi just el fons. Escorrem bé l'albergínia, si és necessari l'assequem amb paper absorbent, i quan l'oli estigui calent l'anem fregint primer d'un costat i després de l'altre. Quan traiem les albergínies les posem sobre d'un paper absorbent per treure l'excés d'oli.

En una altra paella li posem un rajolí petit d'oli i mitja llauna de tomàquet triturat. Hi posem una mica de sal i una mica de sucre per treure l'acidesa a la salsa. Quan la veiem d'un color més ataronjat i que l'oli es va posant per sobre la salsa ja estarà llesta.

Posem un parell de cullerades a cada llesca, els talls d'albergínia a sobre d'un costat amb una mica de sal i tanquem amb l'altra llesca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada