dimarts, 20 de març del 2012

sopa de tomàquet

EL FRED ENCARA ATACA

Ja sabeu que en aquest bloc per sopes no quedarà. Doncs una altra, perquè menjar sopes no vol dir sempre fer el típic caldo, es poden fer sopes de molts tipus. No hem de tenir manies. Penseu que a l'època medieval les sopes consistien en una olla a la vora del foc on s'hi anava posant el que s'aconseguia, i allò anava bullint allà i sempre se'n podia menjar un plat. Recordo que el meu germà gran, un dia que va anar d'acampada, va fer també una sopa amb els amics, es van anar animant i hi van posar de tot, fins i tot pedres! No arribarem a tant, eh? Avui sopa de tomàquet.





INGREDIENTS:

1/2 ceba

1/2 porro

2 branquetes d'api

1 quilo de tomàquets madurs

sal i sucre

pebre negre

oli i mantega

salvia, orenga, farigola o alfàbrega ( el que tingueu, segon l'ordre de preferència que us poso)


Pelem la ceba i la tallem a quadradets. Obrim el porro per treure la terra de dins les capes i el pelem de la pell de fora i el tallem a rodanxes. Tallem també les branquetes d'api.

Ho posem en una olla al foc amb una mica d'oli i una mica de mantega. No ha de quedar sec del tot, que es vegi una mica d'oli. Les posem  foc mig i tapades, que suin.

Quan tenim aquestes verdures ja toves hi afegim el tomàquet sense pelar ni res tallat en quatre trossos i el deixem una mica que s'estofi també amb l'olla tapada. Hi afegim sal i sucre i les herbes que tingueu.

Afegim aigua a l'olla just fins que cobreixi les verdures, no més, sino ens quedarà la sopa molt clara.

Ho deixem bullir tot plegat uns deu minuts. Ho passem pel turmix força estona i finalment ho colem amb un colador fi perquè ens quedi una cremeta molt fina, sense cap resta de pells ni llavors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada