dilluns, 17 de setembre del 2012

kartoffel salad

UNA AMANIDA ALEMANYA

A veure si em podeu dir deu aportacions de la cuina alemanya a la cuina universal? Què, no us surt? La veritat és que no n'hi ha gaires però un plat indiscutiblement alemany que almenys podem degustar en els bars de tapes és aquesta Kartoffel salad, o sigui amanida de patates. Ingredients molt senzills i com no, les salsitxes que nosaltres en diem de frankfurt i que si en demanes a alemanya ningú entendrà de què es tracta. Per ells son bratswurts, schnitzel o no sé què, la veritat és que el tema alemany no el domino.





INGREDIENTS:

2 patates grans

4 salsitxes de frankfurt (de bona qualitat, jo us aconsello schara)

1 tros petit de ceba tendra

1 cullerada de sopa de vinagre

3 cullerades de sopa d'oli de girasol

1 cullerada de postre de mostassa de dijon

sal, pebre i porradell opcional (el porradell és el cebollino o ciboulet. Encara no? Aquelles fulles llargues i molt primes de color verd i gust de ceba)



Agafem una olla i l'omplim d'aigua que cobreixi bé les patates. Netegeu les patates i les poseu a dins. Hi afegiu sal. Han de bullir fins que es puguin punxar amb una punta de ganivet amb facillitat. Aneu-les vigilant, si les deixeu massa es desferan molt, però no les traieu massa dures que estaran crues.

Mentre preparem el tros de ceba tendra tallant-lo ben petit, tot el més petit que podeu. Poseu la ceba en un plat i hi tireu el vinagre, l'oli i la cullerada de mostassa. Afegiu una mica de sal i pebre i remeneu-ho bé. Deixem la ceba aquí en maceració mentre bullen les patates.

Quan falti una mica per apagar el foc de les patates hi podeu afegir les salsitxes a dins. Són molt millors calentes perquè s'estoven i el greix es desfà.

Manteniu les salsitxes amb l'aigua calenta en un pot i a l'olla de les patates ja hi podeu posar aigua freda per poder-les pelar sense cremar-nos. Deixeu-les una estona i les peleu. Les talleu a trossos no molt grans.

Poseu les patates tallades en una plàtera, afegiu-hi la salsa ben barrejada amb la ceba i les salsitxes tallades a rodanxes.

Podeu posar-hi per sobre una mica de porradell, jo com que tenia públic infantil no n'hi vaig posar, que mai se sap si això els pot fer desistir de tastar-ho...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada