diumenge, 18 de novembre del 2012

crema de musclos

SÍ, SÍ, HA ARRIBAT EL TEMPS DE LES SOPES

No em digueu que no us agraden, va, no us hi resistiu que a l'hivern no hi ha res més saludable que una bona sopa per sopar. La mateixa paraula ja ho diu "sopar". En feu una bona olla i guardada a la nevera s'escalfa en un moment. L'estona que hi dediqueu a fer-la, si en feu una bona quantitat,  servirà perquè un altre dia tingueu el sopar ja fet sense fer res. Es poden fer sopes de tot i al bloc en trobareu moltíssimes: sopa de tomàquet , escudella barrejada , crema de verdura , sopa de ceba , crema d'espàrrecs i una dotzena més. 
Avui una crema de musclus que és com una sopa de peix. Encara que no us agradin els musclus aquesta sopa us pot agradar.






INGREDIENTS:

1 branca gran d'api

1 ceba

1 pastanaga

1 quilo de musclus

1 got  de caldo de peix

pebre negre



Pelem la pastanaga i la ceba i ho tallem a quadrats petits. Traiem els fils de l'api de dalt a baix, poseu el ganivet a la part de dalt del tronxo de l'api i talleu molt superficialment i estireu per treure els fils. La idea és com si traièssiu els fils d'un plàtan. Un cop tret els fils talleu el tronxo i les fulles a trossos petits. L'api combina molt bé amb els musclos.

En una olla hi posem la verdura amb un raig d'oli que es vagi fent a foc baix. Ho tindrem així fins que ho veiem tou.

Poseu els musclos nets en una cassola esquitxats d'aigua i els tapeu bé amb una tapadora que encaixi per fer-los al vapor. Això de musclus nets jo sempre consello que en compreu quan els veieu nets per estalviar-se haver de rascar, però si no voleu rascar els esbandiu amb aigua ben bé per treure les restes que puguin portar del mar.  Els poseu al foc i espereu que s'obrin. Els retireu del foc i reserveu el suc que ens servirà per fer la sopa.

Quan veiem la verdura tova hi afegim el got de brou de peix. Si veiem que ens queda massa espés sempre en podem afegir una mica més al final.

Traiem els musclos de la closca i els hi estirem el fregall. Subjectem bé on està enganxat el fregall i l'estirem per retirar-lo sense que se'ns trenqui el musclo. Explicat sembla més complicat del que realment és, no us preocupeu. En guardeu quatre per posar-ne un parell a cada bol al final per fer bonic. Els demés els afegirem a la sopa.

Afegim els musclos  i el brou d'obrir-los ben colat a la sopa i hi posem una mica de pebre. Els deixem cinc minuts i ja ho podem passar pel turmix tot plegat.

Servim la sopa ben calenta en un bol amb un parell de musclos a sobre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada