dijous, 29 de novembre del 2012

flam de mató

LES POSTRES DE TOTA LA VIDA

El flam és un clàssic, son unes postres típiques que a més solen agradar a tothom. 
Avui farem un clàssic a moltes cartes dels restaurant que és el flam de mató. Ja veureu que fàcil de fer. Hem d'utilitzar el bany maria. Que ningú s'espanti, no es cap ritus iniciàtic ni res d'això. Es tracta de coure a una temperatura determinada, a base que s'escalfi l'aigua que envolta l'aliment. O sigui que ho hem de posar al forn però dins d'un recipient amb aigua. Podeu veure la recepta de flam on hi ha una foto del bany maria. Es poden fer flams de moltes coses vegeu també la recepta de flam d'ametlla .






INGREDIENTS:

100 grs de mató

2 ous

2 cullerades de sucre

sucre caramel (en podeu trobar en ampolles al suer com si fos quetchup i us pot servir per decorar molts postres)



Engeguem el forn a 200º perquè s'esclafi.

En un recipient batem tots els ingredients amb el turmix: els ous, el mató i el sucre.

Agafem els motlles on vulgueu posar el flam, si en voleu 4 de petits o un de més gran, com us vagi bé.

Poseu al fons dels motlles una mica de caramel i a sobre la preparació ja batuda.

Agafeu un recipient de la mida suficient perquè hi càpiguen tots els motlles i ompliu d'aigua de tal manera que els motlles queden envoltats d'aigua.

Poseu-ho al forn a 200º durant 30 minuts.

Espereu una mica que es refredin abans de desmotllar-los. Resseguiu tot el voltant amb un ganivet per fer que es desenganxi de les parets. Poseu un plat a sobre i tombeu el motlle i deixeu que caigui sobre del plat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada