diumenge, 23 de desembre del 2012

crema de pèsols

UNA SOPA?

Aquest hivern no ens dona masses alicients per posar una sopa a la taula. Realment quan fa fred, fred, la sopa és la cosa que vé més de gust trobar-te en un àpat.
Ja sabeu que en el bloc podeu trobar moltes sopes diferents com: sopa de poma al currycrema de coliflorsopa blanca de peixcrema de xampinyons i moltes d'altres.
En aquest cas farem una crema de pèsols, us demano que encara que no sigueu amants d'aquestes caniques verdes diminutes, doneu una oportunitat a aquesta sopa. Colant bé la crema elimanarem la part que es fa més odiosa dels pèsols, la pell. Poroveu-la i ja em direu.






INGREDIENTS:

1/2 quilo de pèsols congelats si son frescos sense pelar en necessitareu un quilo

1 ceba de figueres

oli

1 cullerada de mantega

sal i pebre

4 fulles de menta

pernil o bacó a trossets petits


Tallem la ceba ben petita i la fregim amb una mica d'oli i la cullerada de mantega. Li afegim una mica de sal. La deixem que es faci a foc mig, la volem tova, no rostida. Ja veureu que de seguida la trobem tova i ja transparent. Doneu-li el seu temps, però.

Hi afegim els pèsols. Si son congelats els podeu tirar tal qual sense descongelar. Veureu que la mentega es torna sòlida en contacte amb els pèsols congelats, però això és temporal. Un cop s'escalfi tot plegat la mantega ja es desfà.

Llavors cobrim just els pèsols amb aigua i afegim les fulles de menta. No hi poseu massa aigua perquè llavors és quan ens queda una crema massa líquida i poc gustosa. Quan comenci a bullir ho deixarem 5 minuts, els pèsols no necessiten massa cocció, de vegades si els deixes més és quan es tornen durs i són més pesats de menjar. Hi afegim també una mica més de sal, si voleu tirar una pastilla de caldo això fa l'efecte de la sal, però ja sabeu que jo no en sóc partidària, de fet ja us quedarà prou gustós només amb la sal.

Passats els cinc minuts triturem la crema pel túrmix i la colem en un colador ben fi.

En una paella ben calenta i sense oli fregim el bacó fins que quedi cruixent. Si hi posem pernil poseu-hi una mica de res d'oli a la paella per saltar-lo. També hi podeu posar el pernil sense saltar a trossets petits.

Servim la crema amb els trossos de bacó o pernil dins la sopa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada