diumenge, 10 de març del 2013

rap a la marinera

PLAT DE DIUMENGE

D'acord, no, el rap no es pot menjar un dia de cada dia però, voleu una idea? Les receptes de rap es poden substituir per mussola. Te una textura i un gust molt semblants i és molt més barat. De fet són dos animals de la mateixa família, són com taurons. Si voleu més receptes amb rap proveu: rap al vapor 





INGREDIENTS:

4 talls de rap

1 ceba petita

1 pebrot del piquillo (si son petits dos)

100 grs de pèsols congelats

un raig petit de vi blanc (abocar l'ampolla i dir "un")

oli, sal, farina

fumet de peix:

peix per sopa

1 tros de ceba

1 tros de pastanaga

1 tros de porro


Si heu comprat un rap sencer podeu fer un fumet amb les pells i el cap. En un pot hi posem una mica d'oli les pells i el cap del rap o si teniu peix d'alguna altra vegada per fer sopa. Hi poseu un tros de pastanaga, un tros de porro i un tros de ceba. Ho sofregiu una mica i ho cobriu d'aigua i hi poseu una mica de sal. Ho deixeu al foc bullint durant vint minuts. El brou de peix es fa de seguida no necessita tant de temps com el brou de carn.

Si només heu comprat els talls sols de peix podeu comprar un brick de fumet de peix. Us he de confessar que jo no n'he comprat mai però no té perquè està dolent.

Una altre opció es posar-hi aigua enlloc de fumet, però quedarà més soso.

Agafem una paella petita i hi posem el pebrot de piquillo amb una mica d'oli a foc baix. Amanim el pebrot amb una mica de sucre i sal, això fa que quedi amb un gust dolç molt agradable, ha de ser una mica de res de sucre, no ens passem. El pebrot no s'ha de coure gaire, l'hem de tombar perquè es faci de tots dos costats. Amb uns 7 minuts en total a foc baix en tindrem prou. El reservem per després.

Mentres pelem la ceba i la tallem a quadrats petits i la reservem per després.

Agafem els talls de peix i els traiem totes les pells que puguin tenir, encara que sigui aquell tel transparent, perquè si no ho traiem, al coure els talls de peix s'encongeixen. Els salem i els passem per farina d'un costat i de l'altre. Espolsem l'excés de farina.

Agafem una cassola i la posem al foc amb una mica d'oli, podem aprofitar l'oli de fregir el pebrot del piquillo també que ens donarà un gust molt bó. Hi fregim el peix d'un costat i de l'altre. Quan està cuit el retirem.

Posem la ceba a la cassola i quan la veiem tova hi posem una mica de res de vi blanc. Ara hi tornem a afegir el peix i el fumet. No cal que quedi cobert el rap de fumet, només hi poseu el just per poder coure els pèsols.  Hi posem ara els pèsols i el pebrot tallat a tires. Ho deixem 7 minuts i ja es pot apagar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada