divendres, 14 de juny del 2013

crema de pastanaga i carbassa

MULTIUSOS

Tenim cremes de verdures adequades tant per menjar fredes com calentes. Trobo que ara mateix és el moment d'oferir-vos aquests recepta, no sé si dir-vos de menjar-la calenta o freda perquè el temps no s'aclareix... Així que vosaltres mateixos depenent del dia. Aquest topping que porta li dona una gràcia extra. Sempre n'hi podeu posar, qualsevol cosa que quedi cruixent li va molt bé a les cremes. Ja sigui ingredients crus, o vegetals fregits ben cruixents o fruits secs... tot això li afegeix un toc diferent, divertit a la boca. Proveu d'altres cremes: crema de coliflor  o el gaspatxo de cireres que ara n'és el temps. 






INGREDIENTS:

2 pastanagues grans

1 quilo de carbassa comptant la pell

1 ceba

1 cullerada de curry

1 tros com el dit gros de gingebre fresc ja pelat


Pelem la carbassa. Per fer-ho primer la tallem a trossos i quan la tinguem a talls, la pelem de manera que puguem fer força contra la fusta de tallar.  Tallem en direcció a la fusta com si traiessim la crosta d'un formatge. Penseu que la pell és molt dura i d'aquesta manera podeu fer més força.

Un cop pelada la continuem tallant a trossos petits.

Pelem la ceba i la tallem a llunes.

Pelem les pastanagues. Després de treure la pell amb el pelador continuem fent amb el mateix pelador i en treurem uns encenalls que ens serviran de decoració després. En fem uns cinc encenalls per plat i les deixem separades per després. La resta de pastanagues les tallem a trossos no molt grans.

Posem un pot amb aigua al foc per poder-la tirar a les verdures ja calenta.

En una olla hi posem un fons d'oli, que no sigui escàs, però tampoc volem les verdures nedant entre oli.

Hi posem les verdures i hi afegim una mica de sal. Les deixem a foc mig que vagin fent tapades.

Aquest és el moment de la paciència, les vigilem que no se'ns torrin massa, han de quedar toves, estofades.

Quan les veiem tovetes hi posem la cullerada de curry i el gingebre ratllat amb els forats més menuts. Ho remenem tot plegat que agafi el gust.

Ara és el moment de tirar-hi l'aigua que ja tenim calenta. Hi posem aigua fins que cubreixi just les verdures, no més. Ho deixem bullir uns 10 minuts.

Ho passem tot plegat pel turmix fins que ens quedi una crema fina.

En una paella de dimensions petites amb força oli, hi tirem els encenalls de les pastanagues, quan l'oli estigui a punt de fumejar de tant calent. Veureu que cruixeixen i es queden ben torradets.

Servim la crema als plats i a sobre hi posem els encenalls de pastanaga amb una mica de sal per sobre dels encenalls.

1 comentari: