diumenge, 9 de juny del 2013

risotto de pèsols

MOLTES POSSIBILLITATS

Oi que la paella admet moltets varietats? Doncs el mateix passa amb els rissottos. Se'n poden fer de molts ingredients, com sempre només es tracta de tenir imaginació.
Avui  el farem amb pèsols. Alguna vegada ja us he dit que jo prefereixo els pèsols congelats. Trobo que són tots de la mateixa mida, estan ben escollits i congelats ben frescos, i això es nota. Si els compreu d'una bona marca ja ho veureu.
Aquesta recepta porta una herba fresca que és menta. Recordeu que en podeu comprar i congelar la que no gasteu per un altre dia. En una bossa ben tapada es conservarà bé i sempre serà més aromàtica que si la utilitzeu seca. Podeu fer el mateix amb l'alfàbrega, el cilantre, el porradell... Compreu les herbes quan en veieu a la botiga i congeleu-les, d'aquesta manera ja no dependreu de si aquell dia en trobeu a la botiga.
També podeu fer d'altres receptes amb pèsols com : crema de pèsols , faves i pèsols estofats. O un altre arròs amb pèsols






INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs (tipo canaroli si en trobeu o sino el bomba)

150 grs de pèsols congelats

1 cullerada de mantega

1 branqueta petita d'api

1/2 ceba

1 tros de formatge de cabra (tallat amb una rodanxa per plat)

4 cullerades de parmesà ratllat

1 tassa de café de vi blanc

6 fulles de menta fresca

oli

Posem un recipient al foc amb aigua perquè estigui ben calenta quan la tirem a l'arròs. Si us agrada més ho podeu substituir per un brou, enlloc d'aigua. Jo trobo que no és necessari.

Tallem l'api, la part del tronxo a trossos ben petits. Primer li podeu treure una mica els fils de la part exterior estirant-los una mica des de la punta.

Pelem la ceba i la tallem també a trossos petits.

En una olla no molt alta hi posem un raig d'oli, la posem al foc i hi posem la ceba i l'api. Ho deixem a foc mig que la verdura s'estovi. Hi posem una mica de sal i quan la veiem ja tova hi posem l'arròs, apugem el foc i hi posem el vi blanc. 

Després del vi és el moment d'anar afegint l'aigua calenta a cullerots, esperant que l'arròs l'absorbeixi i en tornem a posar un altre. S'ha de remenar perquè no s'enganxi, no es pot deixar al foc snse fer-li cas. Anem repetint l'acció fins que l'arròs ja el tasteu cuit. Aquí el temps no es pot dir, és qüestió d'anar fent fins que el trobeu cuit.

En una paella hi posem una cullerada de mantega i quan estigui desfeta hi posem els pèsols. Si encara estan congelats veureu que la mantega es torna a quedar freda, però no us amoineu, al cap d'un moment, quan es torni a escalfar, ja es tornarà de nou més líquida. Hi afegim la menta ben trinxada, una mica de sal i una mica de pebre.

Quan l'arròs estigui cuit el traiem del foc i hi afegim el formatge parmesà ratllat i ho remenem perquè s'integri bé.

Servim l'arròs en un plat, ben calent, hi posem seguidament un tros de formatge de cabra i els pèsols per sobre. Hi podem posar un rajolí d'oli per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada