diumenge, 21 de juliol del 2013

pionono de xampinyons

US ESPANTO

M'encanta quan us espanto amb paraules estranyes. Un pionono no és res més que un braç de gitano salat. Es tracta de fer una base prima al forn i farcir-la del que sigui i enrotllar-la. En aquest cas la base està feta amb gust de formatge i està farcida de xampinyons. Però agafant aquesta idea en podeu fer amb la base amb gust d'herbes, de pebrot, de pernil serrà... i farcir-la amb diferents verdures o salmó o fruits secs.., en fi admet múltiples combinacions i queda molt bé. Seguirem amb aquestes receptes que es poden pendre de picnic a la platja. Si ho talleu i emboliqueu com un entrepà es menja amb molta facilitat, i així varieu, no sempre seran bocates. Ho podeu deixar preparat de la nit anterior.
No és difícil i no requereix molt temps. Amb mitja hora ho tindreu preparat, no us espanteu. Teniu també opcions per portar entrepans originals a la platja: entrepà de llom amb guacamole , entrepà de salmó , entrepà de pernil amb escalivada , entrepà de seitons en vinagre .





Era el primer que feia. S'ha d'apretar més quan s'enrotlla.

INGREDIENTS:

2 cullerades de mató

150 ml. de nata líquida

4 ous

200 grs de manxego ratllat

2 cullerades de mantega

3 cullerades d'herbes variades (poden anar molt bé farigola, romaní , orenga, sálvia)

sal i pebre

400 grs de xampinyons

2 alls



Escalfem el forn a 200º.

Mentre barregem el mató amb la nata i només els rovells de l'ou. Hi afegim també el formatge ratllat, en reservem un parell de cullerades per després, les herbes i una mica de sal.

Es monten les clares a punt de neu, amb una miqueta de sal. Ho podeu fer a mà amb una forquilla o amb les varilles de muntar del turmix.

En una placa de forn o un motlle d'una mida de 20 x 30 aproximadament, hi posem el paper vegetal engrassat amb mantega i una mica de formatge ratllat ben repartit.

Barregem les clares a punt de neu amb la resta de la massa, amb compte que les clares no s'abaixin.

Ho posem tot al motlle, vigilant que ens quedi una capa uniforme per tot arreu. Ha de ser una capa prima, com d'un cm.

Es posa al forn a 200º amb ventilador , perquè la calor no vagi directament a dalt o baix i ho deixem aproximadament uns 10 minuts. Controlem-ho de tant en tant, que com que és una planxa molt prima s'ens pot cremar.

Mentre agafem els xampinyons, els traiem el peu que tenen de terra i els netegem bé amb aigua. Els laminem ben fins. Pelem els alls i els trinxem.

En una paella posem una cullerada de mantega i els alls trinxats i hi afegim els xampinyons i una mica de sal i pebre.

Els deixem fins que hagin evaporat tota l'aigua.

Preparem un paper de plata amb formatge ratllat repartit i quan traiem el pa de pessic de formatge del forn el posem a sobre del paper de plata amb el formatge i  li traiem el paper vegetal que cobria la plata del forn.

Esperem que es refredi una mica i el farcim amb els xampinyons bens repartits i que quedin ben plans.

Emboliquem el braç de gitano en el sentit més llarg, perquè quedi curt i gruixut. Apreteu bé que queda més bonic. Jo el vaig deixar una mica fluix, ja ho veieu a la foto.

El podem guardar així ben embolicat  i tapat, que no s'assequi, a la nevera fins l'endemà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada