dilluns, 5 d’agost de 2013

amanida de pasta amb llaunes

QUINA LLAUNA!

Doncs no, resulta que és una sort tenir llaunes. Podeu fer una amanida de pasta i posar-hi el que tingueu. Com sempre el més important és l'equilibri. Jo no us aconsello posar-hi tot d'avinagrats, per exemple. Jo en aquest cas hi he posat musclos i tonyina en escabetx, que contrasten en la pastanaga i la mongeta tendra que són dolces. Però ho podeu fer amb blat de moro, api en vinagre, olives farcides, pebrots del piquillo, cogombrets, pèsols, troços d'espàrrecs...
És un plat d'aquells pràctics. L'única cosa que necessitem és que el rebost no ens faci eco i hi trobem alguna cosa quan l'obrim! 






INGREDIENTS:

125 grs de macarrons ( dos plats fondos amb el fons ple només)

1 llauna de musclos en escabetx

1 llauna de tonyina en escabetx

1 pastanaga

20 mongetes tendres

2 ous


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. 

Posem un pot amb aigua i dos ous al foc. Comptem quinze minuts des de que bull l'aigua i ja els podem apagar.

Mentres pelem la pastanaga i la tallem a quadrats petits. 

Traiem les puntes de la mongeta i la tallem a trossos petits, com de dos o tres cms.

Quan l'aigua bull hi tirem les verdures i els macarrons. Ho bullim tot junt i així estalviem temps. Si feu uns macarrons petits estaran bullits amb menys temps.

Mentre preparem la plàtera on hi posarem l'amanida. Hi posem les dues llaunes de musclos i tonyina amb escabetx amb el seu suc. Hi poseu afegir una mica de pebre negre i orenga o farigola i una mica més d'oli si us sembla.

Pelem els ous i els deixem tallats pel mig o en quarts per decorar.

Quan la verdura i la pasta estaran ja cuits, ho escorreu i hi poseu aigua freda perquè es refredi més ràpid.

Escorreu bé la pasta i ho barregeu amb tot plegat.

1 comentari: