dijous, 12 de setembre del 2013

carpaccio de salmó

PLAT POLIVALENT

Ens pot servir per un primer plat, per un segon lleuger, per un sopar de pica-pica. Acompanyat d'unes torrades amb mantega és deliciós, el salmó fet d'aquesta manera. Ja sabeu que és un peix que no resulta car. Heu de tenir en compte també que per fer carpaccio, o sigui per menjar-lo cru, l'heu de congelar un parell de dies abans. D'aquesta manera ens assegurem que ja no tingui un paràsit, que ens podria fer molt mal i que quan es cou o es congela, es mor. Necessitarem herbes fresques per fer aquest plat: porradell i anet. Recordeu que si teniu les herbes congelades us faran un bon servei. No cal que en compreu quan les necessiteu, sinó que quan en veieiu a la verduleria aprofiteu per comprar-ne i congelar-les. Aixi sempre les tindreu a punt de fer servir.
Us agrada el peix cru? Proveu també el tartar de salmó a la japonesa o amanida de salmó .






INGREDIENTS:

1 llom de salmó de 250 grs. aproximadament

torrades

1 tros de mantega

3 cullerades de tàperes

1 ceba tendra petita

1 llimona

anet fresc

porradell fresc (aquells palets llargs i molt prims de ceba tendra)

sal i pebre negre


Tallem el salmó amb molta paciència a talls ben prims. Amb el ganivet inclinat en direcció a la pell però de biaix, que sempre és millor. Anem distribuint els talls per tota la plàtera.

Amanim el salmó amb una mica de sal i el suc de la llimona ben distribuit.

Tallem la ceba tendra a troços molt petits i la posem per sobre i hi posem també les tàperes.

Tallem ben petit el porradell, un grapadet, i també l'anet i ho posem per sobre.

No cal deixar-ho reposar, de seguida la llimona cou una mica el salmó i ja es pot menjar. No passa res si hi ha trossos que queden més crus.

És menja sobre d'una torrada amb mantega amb ceba i tàperes incloses.


2 comentaris:

  1. M'ha agradat això de posar-hi tàperes! Apuntat!

    ResponElimina
  2. A mi m'agrada untar poc la torrada, posar el trso de salmó i a sobre fent muntanya una mica de ceba i les tàperes, mmmm! No saps com és de viciós, comences a menjar torradetes i no pots parar.

    ResponElimina