diumenge, 22 de setembre del 2013

pebrots del piquillo farcits

SENZILL I BÓ

Des que vaig anar a casa d'uns amics a Euskadi i vaig veure com preparen els pebrots del piquillo que sempre ho faig així. Quan ells treuen els pebrots del piquillo de la llauna no els utilitzen directament, sinó que abans els saltegen amb oli i unes làmines d'all per donar gust. L'hi posen també una mica de sal i sucre, per accentur la dolçor del pebrot. No fallen, només menjats així acompanyant un entrecot ja són bons.
En aquest temps encara venen de gust menjar-los freds com a amanida. Proveu de farcir-los així.
També podeu farcir : avocats , tomàquets , esbergínies ... i ben aviat posaré una recepta de carbassó farcit.







INGREDIENTS:

4 pebrots del piquillo

2 dents d'all

1 llauna de tonyina

1/2 ceba tendra petita

4 fulles de cabdells o d'enciam petites

maionesa:

1 ou

1 got d'oli

unes gotes de vinagre de vi (que no sigui módena)


Pelem les dents d'all i les filetegem ben primes.

Agafem una paella i hi posem un fons d'oli. Si la paella és petita necessitarem menys oli i ens quedarà tot més recollit. Hi posem les làmines d'all i les saltegem una mica, amb el foc mig. No volem que es facin rosses, només que deixin anar el seu aroma a l'oli.

Agafem els pebrots del piquillo, els traiem de la llauna i els posem dins de la paella amb l'all. Si veiem que tenen una mica de llavors les hi traiem. Abaixem el foc i ho deixem fins que veiem que els pebrots es tornen d'un color més granate. Els amanim amb una mica de sal i sucre.

Amb cinc minuts per cada costat ja n'hi haurà prou. Quant estiguin fets els traieu en un plat i reserveu l'oli amb les lamines d'all.

Agafem la ceba tendra i la tallem a trossets ben petits, tot el que pugueu.

Feu una maionesa. Posem tots els ingredients en un pot de batre del turmix que no sigui ample. Si és ample a vegades la maionesa no es monta. Afegiu una mica de sal i poseu el trumix al fons de tot i comenceu a batre. El deixeu al fons durant uns vint segons i comenceu a pujar suaument fins dalt de tot. I ja teniu la vostra maionesa.

En un bol barregem la llauna de tonyina, la ceba tendra tallada petita i la meitat de la maionesa com a molt, vosaltres mateixos.

Farciu els pebrots amb molta cura amb això que hem barrejat al bol i els serviu sobre d'una fulla de cabdell amanits amb l'oli de fregir els pebrots amb l'all i tot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada