dimecres, 2 d’octubre del 2013

carbassons amb camagrocs

TEMPS DE BOLETS

Comencem la temporada de bolets. Cada any us poso receptes de bolets quan ve aquest temps. No s'acaba tot amb els rovellons, hi ha d'altres bolets tan o més saborosos. Aquesta recepta és amb camagrocs, que sembla que aquest any és el bolet estrella perquè és molt abundant. No són gaire cars aquest any, però a més amb  poca quantitat en tenim prou. No s'han de mullar, solen venir molt nets i només hem de tallar el peu que porten que té terra. Si voleu, en podeu comprar més quantitat i els enfileu amb un fil de cosir, els pengeu com si fossin tomàquets i els deixeu assecar un parell de dies. Després es poden guardar dins un pot de vidre i es conserven mesos així. Per utilitzar-los de nou primer els deixem en remull una hora per hidratar-los.







INGREDIENTS:

4 carbassons rodons petits o 2 carbassons mitjans que siguin amples o un de gran

1 porro

150 grs de camagrocs

1 tall de formatge d'ovella del pirineu

orenga, sal i pebre



Agafem els carbassons, els rentem bé i li traiem la part de dalt. Si tenim un sol carbassó gran, el tallem en quatre trossos.

Amb una cullereta i amb molt de compte anem buidant l'interior, sense arribar a fer el fons, perquè ens faci de base i deixem els carbassons fets unes cassoletes.

Els posem en una plàtera d'anar al forn amb oli i sal, el carbassó és força dolç així que no sigueu gasius,  i una mica de pebre. Els posem al forn a 150 º durant uns 20 minuts o fins que veiem que s'han estovat.

Mentres pelem el porro i el tallem en creu des de la part verda fins la meitat per poder-hi passar aigua i que es netegi ben bé de terra.

Agafem el troços de carbassó que hem buidat abans i el porro i ho ratllem ben petit.

Agafem una paella i la posem al foc amb una mica d'oli i hi posem el carbassó i el porro. Ho amanim amb sal i orenga i ho deixem a foc mig fins que estigui ben estovat i a última hora hi afegim els camagrocs i ho deixem 5 minuts més.

Barregem tacos de formatge ben petits dins de la verdura i farcim els carbassons.

Els posem al forn 10 minuts més i ja estan.







4 comentaris:

  1. Em sembla una proposta fantàstica de plat de temporada, mami. I lleuger! petons

    ResponElimina
  2. I si no heu provat mai els camagrocs, els heu de tastar perquè a mi em semblen els bolets mes saborosos que hi ha. Fins i tot secs fan una flaire que enamora!

    ResponElimina
  3. bona proposta, totes les receptes amb bolets a casa triunfen!!

    ResponElimina
  4. A casa tambe. Aquesta temporada encara en posaré alguna més amb bolets.

    ResponElimina