dimecres, 9 d’octubre del 2013

rap amb rovellons

MOLT DIGNE

Una altra recepta de bolets, aprofitem ara que n'és el temps.
Aquesta recepta amb el rap està molt bona, però depenent del preu podeu substituir-lo per lluç o dorada de ració i no passa res, també queda una recepta ben digna. El problema és que aquest peixos tenen una carn més tendra i es poden desfer amb facilitat, per tant s'han de manipular el mínim possible i han de ser talls grans. No us dic de substituir-lo per déntol que potser encara seria més car, o per perca que no és tan gustosa. Més receptes de peix amb suc: rap a la marineralluç amb verdureslluç amb salsa verda o suquet de peix.
Que consti que a mi els rovellons no són els bolets que més m'agraden però en aquesta recepta estan boníssims.









INGREDIENTS:

2 talls de rap gruixuts

1/2  moniato

2 rovellons ben grans

1 gra d'all

1 ram de julivert

1 tassa de café de vi blanc

farina

1/2 pastanaga

1/2 porro



Tallem el rap traiem l'espina del mig. De cada tall ens en sortiran dos, un per cada costat de l'espina.

Pelem la pastanaga i el porro i ho tallem a trossos.

Posem un cassó petit al foc amb una mica d'oli i les espines del rap i la part de pelleringa que pugui tenir també pel costat del tall. Hi posem el porro i la pastanaga també. Ho sofregim un moment i hi posem aigua i ho fem coure uns vint minuts.

Mentres bull el caldo pelem el mig moniato i el tallem a quadrats petits i el fregim en una paella amb oli.

Agafem els rovellons i els netegem passant el dit mullat per sobre i traient la terra que puguin tenir. No s'han de posar sota de l'aigua ni s'han de deixar en remull. Quan estiguin ben nets els tallem en trossos i els fregim en una paella amb una mica d'oli. Els salem i quan veiem que ja han tret l'aigua hi posem l'all i el julivert trinxat. Guardeu una mica de julivert trinxat pel final.

Ara agafem els talls de rap i els salem, penseu que els talls són gruixuts no hi poseu poca sal. Els enfarinem. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli i hi fregim el rap per un costat i per l'altre.

Hi posem el vi i deixem que es reduiexi una mica. Hi afegim el moniato i els rovellons.

Hi posem una mica de caldo i ho deixem cinc minuts més. No volem que ens queden el suc massa clar o sigui que no hi poseu massa caldo. Remeneu la cassola per les nanses, no remeneu els talls que es poden desfer, sobretot si no són de rap.

A l'hora de servir-ho hi posem julivert trinxat per sobre.


1 comentari:

  1. Quina recepta més bona! Ahir en vam sopar una de semblant, però amb camagrocs, ja que n'hem anat a collir i en tenim un bon grapat. Boníssima, la proposta de moniatos!!

    ResponElimina