dijous, 14 de novembre del 2013

pastís de pasta filo amb prunes

MOLT FÀCIL

Ja sabeu com m'agraden les postres fàcils, molt més que els complicats. També sabeu que m'agraden  les postres amb fruites, doncs aquestes postres tenen les dues coses.
La pasta filo costa una mica de trobar, però en botigues delicatessen en trobareu, per exemple a Casa Ametller en tenen. És una pasta que sembla un paper i en un paquet en poden venir unes vint-i-cinc làmines. Com que és tan prima s'utilitza posant-hi moltes capes superposades i acaba tenint un efecte com de pasta de full sense ser-ho. Quan en compreu, si no la gasteu tota, penseu que es resseca de seguida i s'ha d'embolicar ben tapada per poder-la utilitzar un altre dia.
La pasta filo és adequada tant en plats dolços com a salats. Proveu també: pastís de pasta filo.






INGREDIENTS:

un pinzell de cuina (si no el teniu el compreu que no val gaire)

8 fulles de pasta filo

6 prunes de les vermelles que semblen de vellut

2 cullerades de panses de corint

1 rajolí d'anís

2 cullerades de mantega

6 cullerades de postre de sucre roig





Engeguem el forn a 180º.

Traiem la pasta filo de la nevera que s'atemperi. L'obrim en l'últim moment.

Traiem la mantega de la nevera i posem les dues cullerades en un pot al foc a foc super baix. Només volem que la mantega es desfacil, no s'ha d'escalfar, aneu-la remenant i la traieu de seguida.

Pelem les prunes i les tallem pel mig i traiem l'ós.

Tallem 10 fulles de pasta filo a mida quadrada. Guardeu els rectangles que ens han quedat. La resta la tapem amb paper film de manera que quedi ben hermètic i ho tornem a guardar a la nevera. Si pel que sigui no ho tanqueu bé veureu que es resseca de seguida.

Untem un motlle rodó d'anar al forn amb la mantega fosa amb un pinzell.

Posem una capa de pasta filo i la pintem amb mantega i en posem una altra a sobre, mirant que les puntes no quedin al mateix lloc. Així fins a fer-ho amb totes les capes. Veureu que finalment no es veuen les puntes perquè estan cobrint tot el voltant.

Posem ara les prunes a dins ben repartides, les panses de corint, el sucre ben escampat i el rajolí d'anís també ben escampat,

Ara anem cobrint amb les puntes que ens han quedat a fora per tal d'anar tancant el pastís. Untem amb mantega i posem una altra punta a sobre i així anar fent. Aneu tapant amb les puntes ara una ara una altra i les unteu amb mantega entre capa i capa.

Quan tenim totes les ountes ja tombades cap a dins, ens quedarà un buit al mig. Aixó ho tapem amb les parts rectangulars que ens han quedat com si fessím un collage. Untem de mantega i una altra capa i així fins que ens quedi ben cobert.

Posem el pastís al forn de 5 a 10 minuts, fins que el veiem de color daurat.

El podem menjar fred o calent acompanyat de gelat o de crema de llet.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada