diumenge, 1 de desembre de 2013

carbassa gratinada

MOLT FRANCÉS

Les verdures gratinades són un plat molt francés, però quan és temps de fred s'agraeix menjar un plat ben calentó.
La carbassa cuinada així queda boníssima i el formatge de cabra li dóna el toca final.
Ara trobem carbassa ja pelada i tallada si no us voleu complicar a triar-la, i és igual de bona. 
Un primer plat complertíssim , ja ho veureu.
Si voleu fer d'altres plats amb carbassa proveu: tallarines amb carbassaarròs amb carbassa o crema de verdures.





INGREDIENTS:

1/2 carbassa

1 ceba petita

sàlvia

1 brick de llet

2 cullerades de farina

2 cullerades de mantega

formatge mozzarella ratllat

formatge de rulo de cabra


Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Pelem la carbassa, penseu a tallar-la a trossos més petits i finalment treure-li la pell amb el ganivet en direcció a la fusta de tallar, així podreu fer més força. Un cop pelada acabem de tallar la carbassa a trossos  no molt grans.

Posem la carbassa en un pot i hi afegim aigua just fins que la cobreixi, hi posem una mica de sal i la posem al foc perquè bulli.

Pelem la ceba i la ratllem amb un ratllador.

Agafem un pot i el posem al foc, hi posem la mantega al fons i quan estigui desfeta hi tirem la ceba ratllada. Li posem una mica de sal i sàlvia. Notareu que no triga gaire a canviar de color, llavors ja estarà feta. Hi posem la farina i li donem un parell de voltes. Ho apartem del foc.

Quan la carbassa ja està cuita la traiem del caldo, però ATENCIÓ , no llencem el caldo de coure la carbassa.

Fem ara la beixamel en el pot on teniem la ceba i la farina. En realitat quan es fa amb caldo enlloc de llet es diu velouté o salsa avellutada. Més que res perquè feu cultura culinària. Hi anem abocant el caldo de la carbassa i amb el pot al foc anem lligant la salsa barrejant amb un batedor o amb una cullera de fusta. Quan comenci a bullir la retirem del foc i ja a fora li afegim una mica de sal i la crema de llet.

En una plàtera d'anar al forn hi posem la carbassa i la tapem amb la beixamel ben escampada per tot arreu. A sobre hi posem el formatge mozzarella ratllat i quatre troços de rulo de cabra repartits.

Posem la plàtera al forn i apaguem el foc. Només amb el calor residual es desfarà el formatge. Si us agrada més gratinat, podeu engegar el gratinador per 5 minuts i ja estarà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada