dissabte, 14 de desembre del 2013

tallarines a les herbes

CARBONARA?

Fem una opció diferent a la carbonara? Una mica menys colesteròlica? Només una mica menys. Doncs bé aquesta opció de pasta s'assembla a la carbonara però no porta bacon. És una opció més gustosa, a base d'herbes, però si us agrada la salsa de vellut de la carbonara, aquesta també us agradarà. Té l'avantatge que és molt ràpida i que la podreu fer en cas d'improvització perquè els ingredients són senzills i no falten en una casa. Que no teniu herbes a casa? Quantes vegades us he de dir que heu de tenir un fons de rebost, com qui té un fons d'armari. Les espècies no són cares i es tracta d'anar-ne comprant mica en mica, fins que un dia us adonareu que teniu de tot. No es fan malbé i se'n necessita molt poca quantitat, el que vol dir que és una petita despesa que amortitzareu segur. No sigueu garrepes i feu-vos un bon prestatge d'espècies. I penseu que les herbes fresques es poden guardar al congelador posades en un bossa de plàstic ben tapades. Receptes amb herbes: amanida amb farcellets de salmótomàquet farcit o tallarines amb carbassa.








INGREDIENTS:

1 ou

1 brick de crema de llet

1 tros de 50 grs de formatge parmesà ratllat

175 grs de tallarines

herbes: alfàbrega, estragó, orenga, sàlvia ( no queden tant bé però hi podeu posar una mica de farigola o romaní sinó teniu les altres, però en molt poca quantitat)

herbes fresques: porradell, anet.

sal i pebre negre


Posem una olla al foc amb aigua abundat i un grapat de sal. Quan l'aigua bull hi tirem la pasta i la deixem el temps que indiqui l'envàs. Recordeu que el temps que posen és per fer la pasta al dente, si us agrada una mica més cuita la podeu deixar dos o tres minuts més.

Agafem un pot de turmix i hi posem l'ou, la crema de llet, un polsim de cada herba, les herbes fresques tallades, una mica de sal i pebre negre. Ho passem tot plegat pel turmix.

Posem aquest preparat en una cassola.

Quan les tallarines ja estan cuites, les escorrem, no cal que les deixem del tot eixutes, i les posem a la cassola amb la crema de llet i les herbes. Encara que hi vagi una mica de suc de bullir no hi passarà res.

Engeguem el foc de la cassola i ho barregem tot plegat. Hi posem una mica de parmesà ratllat a dins la cassola i en guardem per posar-ne una mica més quan siguem a taula. Ho remenem i quan veiem que la crema de llet ja comença a bullir apaguem el foc.

Servim inmediatament amb més formatge ratllat per sobre al gust de cadascú.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada