dissabte, 29 de març de 2014

daus de porc al curri amb pinya

GUSTOS ORIENTALS

A aquestes alçades, després de 370 receptes ja us heu adonat que m'agrada el curri. Sí, la salsa amb curri la trobo deliciosa. Ja sé que no agrada a tothom, però gairebé. Per si en sou aficionats us proposo d'altres receptes amb curri: sopa de poma al curricostella de porc al currillonzes de porc amb salsa de curri o crema de pastanaga i carbassa al curri.







INGREDIENTS:

250 g de carn magra de porc a daus o de conill de vedella

1/2 pinya

1 ceba

1 bric de cerma de llet   (si trobeu llet de coco millor)

2 tasses d'arròs basmati

1 clau (opcional)

1 fulla de llorer (opcional)

1 dent d'all

1 tros de 2 cm de gingebre fresc o gingebre en pols

curri

oli i sal


Pelem la ceba i la tallem a quadrats no gaire grans. Pelem l'all i el gingebre.

Salem la carn i la fregim en una cassola amb oli, jus uqe cobreixi el fons. La enrossim per tot arreu i la retirem.

Fregim la ceba en la mateixa cassola d'abans.

Quan la ceba ja està una mica tova hi posem també l'all trinxat, el gingebre ratllat i el curri. Hi donem un parell de voltes.

Pelem la pinya i la tallem a trossos petits, desiguals. Els trossos gran quedaran sencers i els petits es desfaran amb la salsa.

Afegim la pinya i la llet de coco a la cassola.

Quan bulli la llet de coco hi posem la carn i abaixem el foc i ho tapem.

Ho deixem 30 minuts a foc baix ben tapat.

Posem un pot al foc amb 4 tasses de cafè plenes d'aigua. Hi posem 2 tasses d'arròs, un rajolí d'oli, un clau, un pessic de sal i una fulla de llorer. Si no teniu aquestes espècies no passa res, es pot fer igualment. Ho posem a foc fort i ho tapem. Quan bulli abaixem una mica el foc. Amb uns 15 minuts s'haurà begut l'aigua i ja el tindrem fet.

Servim els daus de carn amb la salsa de curri i un flam d'arròs per acompanyar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada