dimarts, 4 de març del 2014

tiramisú de taronja

SORT

Tenim sort que ara tenim taronges de bona qualitat que es queden als mercats del nostre país. La tradició anterior feia que les taronges de millor qualitat marxessin a mercats de l'estranger. Per sort ara ja no passa.
Per tant fem receptes amb taronges aque ara n'és el temps. Les podeu utilitzar en receptes salades; pollastre amb magranaamanida de crèixens o dolces; pastís de taronjamousse de iogurt amb taronja aromàtica.





INGREDIENTS:

3 cullerades de sopa d'avellanes a trossos petits

1 pot de mascarpone

2 cullerades de sopa de sucre llustre

4 taronges

1 paquet de melindros


Primer hem de forrar un motlle llarg amb paper de plàstic, de manera que sobressurti pels costats.
Posem a sobre del plàstic les avellanes a trossos.

Barregem el sucre amb el mascarpone i hi posem la ratlladura d'una taronja. Afegim el suc de dues taronges fins que ens quedi una barreja cremosa, però no líquida.

Pelem les altres taronges, hem de treure del tot tota la pell del voltant, fins i tot la més prima dels grills de la part de fora. Recolliu el suc de pelar les taronges. Un cop pelada així la taronja, veureu que queden els grills sense la pell de fora, doncs ara fem un tall a costat i costat del grill, de manera que el traiem ja sense cap pell. Acabem d'escorrer les taronges un cop trets els grills sense pell.

Sobre de les avellanes posant ara una fina capa de la massa de mascarpone. Després hi posem una capa de melindros amb una mica de suc de taronja posat a cullerades per sobre. Al damunt hi posem grills de taronja ben repartits i as obre un altre cop la barreja de mascarpone i acabem una altra vegada amb una capa de melindros amb suc de taronja posat amb culleres.

Tapem el pastís amb el paper de plàstic presionant la part de sobre perquè quedi ben compacte.Posar a la nevera durant 4 hores. O una hora al congelador. Un cop ja endurit una mica el podem desmotllar i guardar de nou a la nevera.

4 comentaris:

  1. Una bona idea per fer un tiramisú diferent! Jo faria, una mica del teu, una mica del clàssic, que a més lliguen en colors! Petons

    ResponElimina
  2. El tiramisú és d'aquelles dolços que em poden, és el meu preferit, i amb la taronja... quina salivera! Ha de donar-li un toc molt fresc i bo!

    Petons!

    ResponElimina
  3. A mi també, és el meu preferit, i el mascarpone el poso en tots els postres que puc! Un petó

    ResponElimina
  4. Feia dies que volia fer aquest tiramisú. Doncs ja l'he fet i ens l'hem menjat i estava boníssim, tan suau i fresquet. Felicitats pel bloc, m'agrada molt i me'l miro sovint.

    ResponElimina