diumenge, 31 d’agost del 2014

truita de patata i pebrot

ESPECIALISTES

No em refereixo a les persones que a les pelis fan de dobles dels actors en les escenes perilloses, no, em refereixo a aquelles persones que s'han espcialitzat en un sol plat. Hi ha gent que no cuina mai, però fan un arròs boníssim o un gaspatxo espectacular. Doncs vaig coneixer el cas d'una persona que s'havia espcialitzat en la truita de patata i pebrot i li sortia precisament de pebrots! A mi el pebrot verd no em pirra precisament, és de les poques verdures que no em diuen res, però últimament l'hi vaig trobant un forat en les meves receptes. Ja sabeu que em resisteixo a deixar de menjar algun ingredient, he de trobar la manera de fer-me'l que m'agradi. En aquest cas el pebrot queda incorporat la mar de bé en aquesta truita. 






INGREDIENTS:

2 patates mitjanes

1 ceba petita

1 pebrot verd petit

5 ous


Pelem les patates i les tallem fent llesques petites i primes. D'aquesta manera la patata es desfà una mica i queda ideal per ver una truita.

Pelem la ceba i la tallem a llunes petites.

Triem el pebrot, li tallem la cua i traiem totes les llavors. Tallem el pebrot a quadrats petits.

Posem una paella al foc amb tot el fons d'oli i quan l'oli sigui ben calent hi posem les patates. Les deixem a foc fort i els donem tombs perquè no hi hagi els mateixos trossos de patates sempre a sota. Al cap de 5 minuts hi posem la ceba i el pebrot. Anem saltant ara tots els ingredients. Al cap d'uns 7 minuts més abaixem el foc i ho tapem perquè s'estovi tot plegat.

Quan notem tota la verdura tova ja podem apagar el foc.

La traiem de la paella, sense l'oli, i la salem.

Batem els ous amb una mica de sal en un bol gran i els barregem amb la verdura.

En una paella que tinguem seguretat que no s'enganxa el fons, hi posen una mica d'oli de fregir les verdures. Quan sigui calent hi posem la barreja d'ous i verdura a foc mitjà. Anem remenant el fons perquè es qualli l'ou. Desenganxem els costats de la paella i quan la veiem gairebé quallada la tombem-. Posem un plat més gran que la paella a sobre i amb un cop de canell fem girar la paella de manera que la truita quedi al plat. Posem una mica més d'oli a la paella i la tornem a posar al foc. Hi posem de nou la truita per l'altre costat. La deixem ara a foc baix 5 minuts més i ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada