dilluns, 5 de gener del 2015

crema de cols de Brussel·les

ORIGINAL

Una sopa original amb una verdura que s'usa poc: les cols de Brussel·les. Ja sabeu que a mi m'agrada fer servir totes les verdures que trobem quan n'és el temps. En aquest cas aquesta sopa té la gràcia que li dóna també el gust amantegat de l'avellana. Ja veureu quin casament. Un altre entrant a base de verdures per aquests dies, més lleuger. O senzillament un sopar casolà després d'uns dies de festa. No em digueu que no ve de gust una sopa quan fa fred.








INGREDIENTS:

300 g de cols de Brusel·les

1 l de brou vegetal

10 avellanes torrades

1 cullerada de postres de mantega



Les cols de Brussel·les no s'han de triar, només els tallem el peu i els traiem la pell de fora i llestos. Una mica de paciència i de seguida les tindreu. Si la pell de fora no està seca i la veieu amb bon aspecte la podeu deixar.

Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem les cols i les deixem fins que les punxem toves.

Perquè ens quedi una cremeta suau de gust no aporfitarem el caldo de bullir-les. Per fer la sopa podem fer servir un brou que ens hagi sobrat quan hem bullit patata i mongeta tendra o una minestra de verdures. Serà més suau de gust i ens anirà millor.

Un cop les cols ja estan cuites les escorrem i les cobrim amb el brou vegetal i hi posem també 8 avellanes. Hi afegim la cullerada de mantega i fem arrencar el bull a tot plegat. Al cap de 5 minuts apaguem el foc i ho passem pel túrmix. Si veiem que ens queda massa espés hi podem afegir una mica més de brou. No en poseu massa al començament perquè si us queda massa clara la sopa ja no la podreu arreglar.

Servim la crema amb una avellana al mig del plat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada