dijous, 26 de març del 2015

llenties a l'estil hindú

LLENTIES

Hauríem de menjar llegum un parell de cops per setmana. No cal que les fem sempre de la mateixa manera. Moltes vegades el comprem ja cuit i el passem per la paella i potser és la manera que queda menys agraït. Podem preparar-lo de moltes maneres diferents tot i comprar-les ja cuit. La veritat és que comprar el llegum cuit és molt pràctic, t'estalvia molt de temps. Jo el compro així i el congelo en una bossa de plàstic, d'aquesta manera sempre en tinc a punt de menjar. Teniu moltes maneres de menjar les llenties per exemple, mireu: quinoa amb llentiescrema de llentiesllenties amb pesto suauamanida de llenties i arròs. I avui podeu provar aquestes llenties amb sabor hindú, a veure què us semblen.





INGREDIENTS:

2 tasses de llenties pardines o 400 g de llenties cuites

1 ceba grossa

1 fulla de llorer

1 gra d'all petit

1 ramet de coriandre en fulla (en castellà cilantro)

1 cullerada de postres de cúrcuma

1 cullerada de postres de pebre vermell dolç

1 cullerada de postres de comí


Podem fer les llenties en una olla a pressió si la teniu. D'aquesta manera no cal remullar les llenties.
Les poseu directament a l'olla a pressió amb la meitat de l'olla plena d'aigua. La tapem i quan comença a donar voltes el tap ja la podem treure. Escorrem les llenties i les posem a coure de nou amb aigua freda. Penseu que l'aigua per coure el llegum ha de ser de mineralització dèbil, si la que us surt per l'aixeta és dura, te molta calç no la feu servir per coure llegum. Ara hi afegirem la fulla de llorer, la mitja ceba i sal per donar una mica més de gust a les llenties. A partir que comenci a donar voltes el tap comptarem 10 minuts i ja les podem treure del foc.

Si no teniu olla a pressió podeu posar les llenties a remullar la nit abans o al matí per cuinar-les al vespre. Les poseu a coure directament amb aigua freda, el llorer, la mitja ceba i sal. Un cop comencin a bullir les deixem a foc mitjà 25 o 30 minuts.

I com us he dit, també les podem comprar cuites.

Mentre les llenties es couen prepararem el nostre sofregit de caràcter hindú. Tallem la ceba a trossos molt petits. Una estona més tard quan veiem la ceba d'un color transparent hi afegim l'all trinxat i la cúrcuma, el comí i el pebre vermell dolç. Hi afegim després la meitat del ramet de coriandre tallat ben petit.

Un cop les llenties siguin cuites les afegim al sofregit amb una mica del seu caldo de bullir-les. Les deixem 10 minuts més que faci un xup-xup tot plegat a foc baix.

Finalment li posem la resta del ramet de coriandre trinxat que quedi fresc, sense coure i apaguem el foc.

Si enlloc de bullir 2 tasses de llenties en bulliu 4, tindreu la base per fer una crema de llenties al cap d'uns dies.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada