dijous, 23 d’abril del 2015

col kale amb cigrons

QUÈ ÉS AIXÒ?

Doncs la col kale está de moda, és com els colors pastel que es portaran a la primavera. Sembla ser que els nordamericans l'han descobert ara i en posen a tot arreu. És una verdura semblant a les bledes però amb unes fulles arrissades i amb més cos que les bledes, més semblant a la col. Té moltes propietats, porta ferro, calci, vitamines... en una paraula és un superaliment. Així que ja ho sabeu, quan en veieu compreu-ne que és un xollo. El temps de recolecta és a l'hivern com el bròquil, la coliflor i la col. O sigui que ara ja començarà a costar de trobar-ne.








INGREDIENTS:

1 manat de col kale

150 g de cigrons cuits

3 cullerades soperes de soja dolça

1 gra d'all

oli i sal


Poseu una olla al foc amb aigua i sal.

Renteu bé les fulles de la col sota un raig d'aigua. Un cop ben netes les tallem a tires primes.

Quan l'aigua bullir les tirem a l'olla i les bullim durant 10 minuts.

Les escorrem bé, que no els quedi gens d'aigua. En una paella hi posem un rajolí d'oli i hi posem un all trinxat. Hi posem la col i la saltem una mica que agafi el gust de tot l'oli. Hi afegim un rajolí de soja dolça i apaguem el foc.

Si els cigrons son de pot els escorrem, els esbandim i els escalfem al vapor en una escorredora damunt d'una olla amb aigua bullent. Si els heu comprat ja bullits al mercat els podeu escalfar de la mateixa manera. Ja sabeu que podeu comprar llegum cuit al mercat i congelar-lo i tenir-lo a punt per qualsevol moment. El descongeleu deixant-lo 40 minuts fora del congelador i si no teniu temps el poseu igualment en una escorredora sobre d'una olla amb aigua bullent i es descongela més ràpidament. El llegum cuit serveix per improvisar un plat un dia d'urgència i desesperació.

Servim la col amb els cigrons bullits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada