diumenge, 28 de juny del 2015

filet de gall dindi i tomàquets farcits de cuscús

DIETA

Qui ha dit que la dieta ha de ser avorrida? Ni parlar-ne. Podem preparar plats amb ingredients saludables i no te perquè ser un plat "desgraciat" pobret. una carn que s'aconsella menjar perquè te poc greix és la carn de gall dindi i acabem moltes vegades fent-nos un filet de pit de gall dindi a la planxa. Però, heu provat la cuixa de gall dindi? Demaneu que us la tallin com si fos una cuixa de be´, a llonzes i veureu que bona que és feta a la planxa. A més li hem posat un acompanyament que fa goig, no? Voleu altres plats lleugers? Mireu aquests: broquetes de vedella a la planxacalamar a la planxa a la llimonalluç amb verdurescostelles de xai a la planxaverat a la planxaconill a la planxatonyina a la planxa o conill al forn.







INGREDIENTS:

4 talls de cuixa de gall dindi

4 tomàquets madurs

1 tassa de cuscús

4 trossos de tomàquets secs en oli

4 olives negres d'Aragó

6 daus de formatge feta

herbes provençals (farigola, romaní, orenga)

1 gra d'all

1 branca de julivert

oli

Encenem el forn a 200º.

Posem una tassa d'aigua al foc en un pot. Quan bulli hi tirem el cuscús i apaguem el foc. Ho deixem reposar.

Tallem la part de dalt dels tomàquets i els buidem per dins amb la punta del ganivet passant pel mig tallant tota la part de les llavors i on estan agafades. No llenceu la part de dalt dels tomàquets, ens serviran de tapes.

Tallem els tomàquets secs en oli a trossos petits i traiem el pinyol de les olives i les trossegem també.

Barregem el cuscús amb el formatge, els tomàquets, les olives i les herbes provençals. Hi posem un parell de cullerades d'oli del pot dels tomàquets i ho remenem. No deixeu els tomàquets sense oli, si en teniu prou useu d'aquest oli dels tomàquets i si no ho amaniu amb oli normal.

Farcim els tomàquets amb la barreja del cuscús i els tapem amb el tros de dalt del tomàquet.

Els posem al forn 20 minuts amb el foc encès a dalt i baix. Passats els 20 minuts els deixem només amb el foc de baix 20 minuts més.

Preparem un oli amb l'all i julivert trinxats i quatre o cinc cullerades d'oli. Salpebrem la carn i untem els talls amb l'oli de l'all i julivert. Si no ens agrada trobar l'all podem passar-ho pel túrmix i ens quedarà un oli verd. Si en feu més quantitat el podeu guardar en un pot tancat hermètic a la nevera, però no el poseu a tot arreu o tot el que mengeu tindrà el mateix gust.

Posem la planxa al foc i quan estigui ben calenta hi posem els talls. Els deixem tres o quatre minuts d'un costat i tres o quatre de l'altre. Tot depèn del gruix dels talls. Feu-ho quan estiguin a punt els tomàquets que si no es refredaran!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada