dilluns, 6 de juliol del 2015

amanida amb vinagreta de tomàquet

NOVES EXPERIÈNCIES

Uf, quina calor!! Si us plau una amanideta! Heu provat mai el fonoll en amanida? Doncs potser el seu gust anisat us inspira per fer-ne una de ben original. Jo avui he barrejat el fonoll amb tomàquet. D'aquí m'ha vingut la idea de preparar una vinagreta de tomàquet per amanir-la. No saps mai on vas a parar quan et poses a la cuina. Voleu més idees amb fonoll: macarrons amb fonollamanida amb fonoll i taronjafonoll gratinat o sopa de peix amb fonoll.






INGREDIENTS:

1 cabdell

enciam de fulla de roure

1 tomàquet de cor de bou ben gros (si no en poseu 2)

1 tomàquet confitat

1/4 de fonoll

1 llauna de tonyina petita

1/2 alvocat

vinagreta de tomàquet:

1 tomàquet confitat

3 cullerades grans d'oli del tomàquet confitat

1 cullerada petita de vinagre de Mòdena

1/2 cullerada petita de mel



Rentem bé el tomàquet i el tallem a llunes.

Traiem la primera fulla del fonoll que sol tenir fils i tallem el bulb a làmines ben fines. No el farem tot, només una quarta part. Si en veieu poc en podeu posar una mica més.

Separem les fulles de l'enciam de fulla de roure, amb 5 o 6 en tindrem prou. Les submergiu en aigua per netejar-les bé i si te algun tros trencat el traieu. Centrifugueu les fulles fins que no hi quedi gens d'aigua.

Tallem l'alvocat pel mig. Deixem e pinyol a l'altre banda i el tapem amb paper film per utilitzar-lo en un parell de dies. Traiem la pell del que farem servir i el tallem a trossos.

Tallem el cabdell per la part de baix i en separem les fulles. Les tallem en un parell de trossos.

Posem en gràcia tots els ingredients de l'amanida, la tonyina i el tomàquet confitat a trossets

Posem tots els ingredients de la vinagreta en un pot de túrmix i ho triturem bé.

Condimentem l'amanida amb la vinagreta per sobre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada