dilluns, 13 de juliol del 2015

llibrets de carbassó

ESPECIAL NENS

Per tots aquests nens i no tan nens que es resisteixen a menjar verdura. Aquesta és una manera diferent de fer-la. Encara que jo diria que el carbassó és una verdura que te bastant d'èxit, no és de les més difícils. Avui, aquests llibrets vegetals doncs. Senzills i bons, per fer com a entrant, posant uns quants llibrets, o només un al costat d'un bistec com a acompanyament. Teniu molts altres plats per fer amb carbassó: carpaccio de carbassópasta a la paisana amb verduracroquetes de botifarra negrafusilli amb carbassó i mentavolcà de verdures mallorquícarbassó farcit d'arròs o més pasta amb carbassó.










INGREDIENTS:

1 carbassó dels rodons grossos si en trobeu

100 g de mató del fi, del que és com ricotta

3 cullerades de parmesà ratllat

sàlvia

1/2 llimona

3 cullerades de farina

1 ou

4 cullerades de pa ratllat

oli

sal

pebre


Rentem bé la pell del carbassó i l'eixuguem amb un drap. El tallem a làmines de mig cm de gruix. Salem tots els talls, penseu que el carbassó és bastat insípid.

Barregem el mató amb el formatge parmesà, la sàlvia seca, la ratlladura de mitja llimona, un pessic petit de sal i pebre. Si la sàlvia és fresca la trinxeu ben menuda.

Posem sobre d'un tall de carbassó una cullerada de la barreja del mató i el tapem amb un altre tall. Procurem que no surti el mató pels costats. Fem el mateix amb tots els llibrets.

Batem un ou i el salem.

Preparem un tros de paper d'alumini amb farina i un altre amb pa ratllat.

Enfarinem primer tots els llibrets de carbassó. Després els passem per l'ou batut i després per pa ratllat.

Posem una paella al foc amb un fons generós d'oli. Esperem que l'oli estigui ben calent i hi posem els llibrets de carbassó. Primer els posem d'un costat i els deixem una mica fins que els veiem que s'han enrossit. Els tombem de l'altre costat. Els traiem en un plat amb paper de cuina perquè en xucli l'excés d'oli.

Si ho voleu prtendre a la feina com un tuper fred deixe-los refredar abans de tancar-los al tuper, perquè si no ho feu s'estovaran molt.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada