dilluns, 31 d’agost del 2015

amanida d'arròs amb tomàquets

LES SALSES

Hola, ja torno a ser aquí després de vacances. Jo hauria posat receptes igual al bloc, però desde l'estranger és un xou. Espero que m'ho perdoneu, de fet teniu moltes receptes per distreure-us en el bloc. Concretament 501!!!! A lo tonto, a lo tonto ja he passat de les 500!!! Quina ràbia, aquí em falten els emoticons de serpentines i castells de focs de celebració, ha, ha.
Doncs res, tornem a la normalitat, m'encanten les salses. Un mateix plat acompanyat d'una salsa o d'una altra pot canviar totalment. M'agrada inventar-ne de noves i anar provant. Penso en el que hi pot anar bé segons els ingredients que porta el plat. És un exercici d'imaginació fantàstic. En les amanides trobo que la inspiració no te fi, es poden fer mil i una salses. Aquesta vegada m'he inspirat en la salsa del vitello tonato. Mireu aquestes amanides amb salses diferents: amanida amb prèssec i vinagreta de nousamanida tèbia de salmó amb salsa de mantega i llimonaamanida de cranc amb salsa tàrtaraamanida de fruites amb vinagreta de soja o amanida de mongetes verdes amb vinagreta suau d'envinagrats.






INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs integral

2 tomàquets de branca que siguin durs, no verds

3 tomàquets confitats en oli

10 tomàquets cirerols

6 cullerades de maionesa

1 llauna petita de tonyina

1/2 llimona

porradell

sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua i sal. Pensem a posar-hi almenys 6 tasses d'aigua. Un cop l'aigua bull ja hi podem tirar l'arròs integral, deixem el foc mitjà i necessitarem almenys uns 35 o 40 minuts per tenir-lo cuit. Per avançar el podeu coure la nit abans, mentre llegiu o descanseu, o el que sigui, que jo no m'hi vull posar!  L'endemà nomé us faltarà amanir-lo.

Fem una maionesa, trobareu com fer-la en aquesta recepta d'amanida russa. És molt fàcil, no us ha de fer mandra, ja sabeu que les salses preparades porten un munt de substàncies que no son gens recomanables. Res com una maionesa feta a casa amb ou, oli i una mica de vinagre i sal. La que us quedi ben tapada en un pot de vidre ben net es pot aguantar durant una setmana. Sobretot guardeu-la de seguida després de fer-la, no la deixeu ni un minut fora de la nevera.

Posem les cullerades de maionesa i la llauna de tonyina junt amb una mica del suc de la llimona i el porradell ben trinxat i ho passem tot plegat pel túrmix per aconseguir aquesta altra salsa que anomenarem tonata, només perquè em sona bé i algun nom li havia de posar.

Pelem el tomàquet de branca, com que els hem agafats durs ens anirà bé pelar-los com una poma. Els tallem pel mig com si anessim a sucar pa amb tomàquet i els traiem les llavors. Els fem a daus, no cal que siguin gaire petits.

Tallem el tomàquet confitat a trossos petits, son especiats i lleugerament salats, per això els fem petits, perquè volem que quedin ben repartits.

Partim els tomàquets cirerols per la meitat. En barregem una part amb l'arròs i la resta els deixem per decoració final.

Posem a l'arròs, els tomàquets de branca i confitats tallats i la tonata i ho barregem tot plegat.

Ho decorem amb uns quants tomàquets cirerols partits per la meitat.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada