dijous, 6 d’agost del 2015

amanida de pasta acolorida

TEMPS DE TOMÀQUET

Fa uns dies em van regalar un calendari de collites. És un calendari on et marca quin producte es recull cada mes. Sembla una tonteria però ja ens hem oblidat que els vegetals tenen el seu propi temps de plantació i collita. Si els trobem  fora de temporada és perquè venen de lluny o d'hivernacles.
Encara que ara en trobem tot l'any no ens enganyem, el temps dels tomàquets és ara, a l'estiu. Per tant ja fa temps que us vaig posant receptes de tomàquets per aprofitar que ara n'és el temps. Aquí en va una més. I si en voleu veure d'altres mireu aquestes: sopa freda de tomàquettomàquet amb tonyina i olivesamanida niçoisetomàquet farcitamanida de tomàquets i crostons o amanida de tomàquet i alvocat








INGREDIENTS:

150 g de pasta (galets o fusilli)

6 tomàquets cirerols

1 kumato

1 tomàquet de pebrot

1 tomàquet raff o de Montserrat

1 pebrot groc ben petit (si no posar-ne mig)

1 pebrot vermell ben petit (si no posar-ne mig)

1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena

3 cullerades soperes d'oli

1 all petit

orenga

sal i pebre



Posem una olla amb aigua abundant i sal al foc. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem bullir el temps que ens indica l'envàs. Un cop cuita la retirem del foc i hi posem un raig d'aigua freda fins a aconseguir refredar tota l'aigua. Escorrem la pasta seguidament i la deixem refredar en una plàtera plana.

Partim els tomàquets cirerols per la meitat.

Trossegem a quadrats petits tots els tomàquets. com més colors diferents tinguin més bonica quedarà l'amanida.

Tallem el pebrot a trossets ben petits, no volem que el seu gust destaqui, s'ha de barrejar a petits bocins amb tot plegat.

En un bol fondo hi posem el vinagre, l'oli, l'orenga, l'all ben trinxat i sal i pebre. Ho remenem bé perquè sigui com una salsa.

Posem tots els tomàquets i els pebrots al bol i ho barregem tot plegat.

Un cop la pasta s'hagi refredat l'ajuntem al bol amb els tomàquets i la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada