diumenge, 2 d’agost del 2015

pizza de mortadel·la

ORIGINALITAT

De vegades es barregen ingredients que no saps on aniran a parar. En aquest cas l'originalitat de la barreja no és meva. Vaig veure un cuiner italià que feia aquesta pizza en un programa de la tele. La vaig voler provar de seguida i la veritat és que la barreja sí que va a algun lloc. Jo li vaig afegir aquesta ruca que crec que li queda molt bé i al mateix temps li dona frescor, si no potser queda massa ressec tot plegat. Proveu de fer pizzes a casa, si compreu la massa ja feta és un moment. I la podeu farcir del que vulgueu i us vingui de gust. Sigueu creatius! Podeu provar també aquestes altres pizzes:  pizza amb figues i pernil o pizza amb patates i tomàquet. I com sempre que això us serveixi d'inspiració per crear les vostres pròpies receptes de pizzes.








INGREDIENTS:

1 massa de pizza

6 talls de mortadel·la italiana (de la rodona gran)

1 cullerada de festucs

8 fulles de sàlvia

1/2 paquet de ruca

oli



Encenem el forn al màxim perquè es vagi escalfant. Hem de posar la pizza a dins quan sigui ben calent.

En una plàtera d'anar al forn hi posem un paper vegetal a sota perquè després no ens quedi enganxada la pizza.

Damunt hi posem la pizza ben estirada, que ens quedi primeta.

Posem per sobre de la pizza els talls de mortadel·la plans que cobreixin tota la superfície. Els que necessitem, 3, 4 o 3 i mig. Deprés posem la resta de talls per sobre com si fossin un tros de roba arrugat.

Ho amanim amb un rajolí d'oli per tot arreu i hi posem els festucs repartits i les fulles de sàlvia esmicolades amb els dits mateix.

Posem la pizza al forn amb el foc encès de dalt i baix. La plàtera s'ha de col·locar de mig forn cap a baix. Que estigui més aprop de baix que de dalt.

La deixem de 15 o 20 minuts al forn.

Quan la traiem hi posem damunt la ruca i la servim de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada