dilluns, 23 de novembre del 2015

amanida tèbia de tardor amb escabetx de rovellons

ELS COLORS DE LA TARDOR

Mireu quina amanida amb tots els colors de la tardor, marrons, taronges... La vista és bonica però el gust encara és millor. La podeu fer amb els rovellons escabetxats que trobareu en l'anterior recepta. Tenia altres amanides tèbies per fer, molt diferents totes, l'única cosa que tenen en comú és aquesta barreja d'ingredients freds amb calents. Mireu-les: amanida amb formatge rocafortamanida tèbia de boletsamanida tèbia de patates i salmó o amanida tèbia de primavera.






INGREDIENTS:

1/2 moniato

12 rovellons escabetxats

2 patates petites

enciam de fulla de roure

1/2 magrana


Posem les patates en un pot i les cobrim d'aigua. Deixem el pot al foc fins que bulli l'aigua i no ho apaguem fins que punxem amb una broqueta les patates i les trobem ben toves.

Mentre pelem un tros de moniato, amb mig moniato petit en tindrem prou. El tallem a rodanxes, després a tires i finalment en fem daus petits. Posem una paella amb oli abundant al foc i quan l’oli sigui ben calent hi posem els daus de moniato. Un cop fregits els retirem sobre d’un paper de cuina perquè en tregui l’excès d’oli. Penseu a fregir-ho amb l’oli ben calent, d’aquesta manera no us quedaran els daus oliosos.

Tallem la magrana pel mig, en sentit horitzontal. L’agafem amb la mà esquerra amb la part oberta contra el palmell de la mà. Agafem una mà de morter i anem donant cops a la part de la pell. Mantindrem els dits oberts, de manera que els cops fan desprendre els grans de magrana amb facilitat, ja ho veureu.

Pelem les patates i les tallem a làmines no gaire gruixudes.

En una plàtera hi disposem les fulles d’enciam ben escorregudes, al damunt les rodanxes de patates, els rovellons ben distribuits, els daus de moniato i els grans de magrana.


Ho amanim tot plegat amb l’oli de l’escabetx dels rovellons i un polsim de sal. És un bon joc de contrastos, boníssima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada