diumenge, 15 de novembre del 2015

borscht crema de remolatxa

NO US ESPANTEU

Que no us faci por aquest color de sang. Només és remolatxa. No us agrada aquest color? És una crema diferent i queda amb un gust de remolatxa que no es fa pesat, no enfarfega. Sigueu valents! Ja sabíeu que el meu repte és utilitzar el màxim de productes de la terra que trobo a les botigues, cadascun te les seves propietats. M'agrada combinar-los i usar-ne una varietat gran. Aquesta crema es fa a les terres de l'antiga URSS. Ells hi posen una mica de vodka, jo he decidit portar-la més al nostre terreny i hi he posat una mica de Pedro Ximenez, a veure què us sembla. Amb el fred no hi ha res millor que una bona sopa. En podeu tenir de fetes a la nevera i escalfar-les, és un moment. Feu-ne sempre més quantitat per guardar-ne una part. Altres sopes de colors que podeu provar: crema de moniatocrema de bròquilcrema de pèsolssopa de tomàquet. Ja ho veieu n'hi ha de vermelles, de color taronja, de verdes, de tots colors!






INGREDIENTS:

3 cebes petites

2 remolatxes ja cuites envasades al buit

1 porro

1/2 llimona

100 ml de crema de llet

anet fresc o sec

1 cullerada sopera de Pedro Ximenez (és un vi tipus Xerès amb un punt dolç i de sabor intens)

sal i pebre


Pelem les cebes i les tallem a daus mitjans.

Pelem el porro i el rentem bé entre les fulles. Per fer-ho podeu fer un tall fins a mig porro, de dalt a just fins la part blanca. D'aquesta manera podreu fer entrar l'aigua entre les fulles i netejar-lo bé.

Tallem tota la part blanca del porro a rodanxes, de la part verda només aprofitarem la part interior, les capes de dins que son més tendres.

En una olla hi posem una mica d'oli i hi posem la ceba i el porro. Ho amanim amb una mica de sal i pebre. Ho deixem tapat a foc mig i ho remenem de tant en tant. Volem que s'estovi bé i faci suc, per això la tapem. El foc no ha de ser alt, que si no se'ns torraria la verdura i no ho volem.

Tallem les remolatxes cuites a daus i les afegim a l'olla quan veiem que la ceba i el porro s'han ben estovat.

Hi afegim brou  fins a cobrir-ho. Podem utilitzar un brou de bullir verdures del dia anterior o algun brou preparat que tingueu. Si no en teniu hi podeu posar aigua. Sobretot just fins cobrir les verdures, no n'hi poseu més o us quedarà una sopa aigualida.

Ho deixem bullir tot plegat uns 5 minuts. Tot ja està cuit, no necessita més temps.

Passats aquests minuts hi posem el suc de mitja llimona, la cullerada de Pedro Ximenez i 100 ml de crema de llet. Ho batem tot plegat, en aquest moment la tastem per si necessitem posar-hi una mica més de sal.

Quan servim la sopa hi posem una mica de crema de llet i anet trinxat per sobre.

Si enlloc de posar-hi crema de llet voleu utilitzar nata per cuinar muntada us quedaré fins i tot més aparent una cullerada de nata sobre de la sopa. Per muntar la nata només heu de batre-la com si fóssin clares a punt de neu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada