dijous, 12 de novembre del 2015

quinoa amb trompetes de la mort

EL NOM NO ACOMPANYA

Aquests bolets reben el nom de trompetes perquè precisament tenen aquesta forma. Lo de la mort els ve pel seu color negre. Amb el nom que tenen no sembla que siguin molt animades però no és així. Son molt gustoses les trompetes de la mort. Amb poca quantitat n'hi ha prou per deixar un plat ben saborós. Ja sabeu a més que els bolets, siguin la mena que siguin, son indigestos, per tant convé no menjar-ne molta quantitat. També sabreu que no contenen apenes calories, pràcticament el 90 % son aigua, però deixen el seu aroma en els plats i només per això ja val la pena menjar-ne. Avui ho farem amb una combinació guanyadora, amb quinoa! Us agrada la quinoa? Doncs podeu fer aquestes altres receptes: quinoa amb verduresamanida de quinoa i pastanaga o quinoa amb llenties.
Us introdueixo un ingredient que és l'oli de sèsam, per fer plats amb gust oriental, woks, pastes, verdures... és fantàstic. Quan en trobeu en alguna botiga especialitzada l'agafeu, una ampolleta petita dura molt perquè només en fem servir unes gotetes cada vegada.







INGREDIENTS:

2 tasses de quinoa

100 g de trompetes de la mort

1 ceba petita

1 all petit

1 tros de gingebre

2 cullerades de formatge ratllat tipus serrat

soja

oli de sèsam



Netegem les trompetes de la mort. Normalment només porten una mica de terra enganxada al peu, que li podem tallar, i hem de vigilar perquè dins la trompeta de vegades s'hi amaga una mica de terra o alguna fulla petita. No cal remullar-les per netejar-les, només les netegem bé de terra i fulles.

Pelem la ceba i la tallem a trossos ben petits.

Pelem el tros de gingebre com de 2x2 cms i el ratllem amb el ratllador de forats petits.

Pelem l'all i el podem trinxar amb un trinxador d'all que ens quedarà ben petit.

En una cassola petita hi posem una mica d'oli i hi posem primer la ceba. La deixem fins que es torna transparent i hi afegim l'all  i el gingebre. Ho deixem uns segons perquè es cou molt ràpid i hi afegim les trompetes de la mort. Deixem coure's tot plegat 5 minuts, les trompetes son una mica dures i necessiten una mica de cocció.

Hi afegim 4 tasses d'aigua, un rajoli de soja fosca i unes gotes d'oli de sèsam. L'oli de sèsam és molt gustós i molt fort, se n'hi ha de posar molt poc però li dona un gustet deliciós.

Quan l'aigua bulli hi afegim la quinoa i la deixem fer a foc baix 15 minuts tapada.

Ho podem servcir amb una mica de formatge serrat, que és el nostre formatge manxec que es fa als Pirineus. El podem ratllat per sobre amb la quinoa ben calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada