dimecres, 20 de gener del 2016

xips d'albergínia amb mel

FÀCIL

Aquests plats senzills i bons que molt sovint com en aquest cas venen dels fogons més tradicionals. Aquesta recepta ens arriba de Córdova, és molt antiga, ja sabeu que la mel era un ingredient molt usat a la cuina antigament. Estan fetes en un moment i pot ser un primer plat, un aperitiu un acompanyament de carn a la brasa... el que vulgueu. Ja sabeu que jo sóc molt fan de l'albergínia i m'agrada de totes maneres. Podeu provar més recpetes amb albergínia: farcellets d'albergínia, albergínies farcides de carn, albergínia farcida de tonyina, vano d'albergínia, puré d'albergínia, gratinat d'albergínia i patates o verdures a la grega
El secret d'avui de la recepta serà tallar-la ben primeta, com xips de patates de manera que ens quedi ben cruixent.








INGREDIENTS:

1 albergínia

4 cullerades de farina

mel

oli i sal



Per fer aquest plat necessitem una bona albergínia, que sigui ben fresca. L'albergínia quan és fresca te una pell brillant i tibant i es nota ben ferma al tacte, no és gens tova. Un cop localitzada aquesta bona albergínia la rentem bé perquè no la pelarem, la farem amb pell i tot.

Un cop l'albergínia rentada i seca la tallem a làmines molt, molt primes. Si teniu una mandolina us anirà molt bé. Si ho feu amb un ganivet feu-ho amb molta paciència.

Posem la farina en un plat i allà hi passem els talls d'albergínia d'un costat i de l'altre. Espolsem l'excès de farina, només hi deixarem la que s'hi enganxi.

Posem una fregidora o una cassola petita i fonda amb oli abundant i deixem que l'oli s'escalfi. L'oli agafa una forta temperatura, veureu que es mou l'oli, aleshores hi poseu les làmines d'albergínia de 4 en 4, no en poseu moltes de cop o l'oli es refreda i aleshores no quedarà cruixent.

Quan traieu les làmines les poseu damunt d'un paper absorbent per treure l'excès d'oli.

Amanim les albergínies amb una mica de sal i suqueu una cullera dins la mel i quan la mel faci un fil ben prim la passeu per sobre de l'albergínia de forma que hi quedin uns fils per sobre. No n'hi hem de posar massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada