diumenge, 24 de gener del 2016

clavells de carnaval de pasta filo i carbassa

SOMNIS

Us havia explicat que de vegades somio receptes? Estic fatal! Doncs se m'acut algun plat així mig en somnis i aleshores m'apunto la idea a l'espera de poder-ho provar. Aquesta vegada va ser un èxit total. L'he batejat com a clavells de Carnaval, perquè s'acosta el carnaval i sóc de Vilanova i la Geltrú, o sigui que duc sang carnavalera a les venes! No és gens difícil, ja ho veureu i el resultat és molt estètic, no? Si voleu fer més receptes de pastes salades podeu fer també: canaló cruixent de confit d'ànec, coca amb patates i tomàquets, pionono de xampinyons, pastís d'espinacs, tarta de ceba o pastes salades.






INGREDIENTS: ( per fer 4 clavells)

1/4 carbassa

4 fulls de pasta filo

4 talls de pernil ibèric

50 g mantega

estragó


Encenem el forn al màxim.

Agafem les fulles de pasta filo i les tallem en el sentit més llarg en quatre trossos. Volem 8 tires estretes i llargues.

Pelem la carbassa i la tallem amb una mandolina a talls molt prims, han de ser com de paper de seda.

Desfem la mantega fins que es torni líquida.

Untem una tira amb mantega, en posem una altra al damunt i tornem a untar amb mantega. Hi posem damunt les tires de carbassa, de manera que sobressurtin una mica per dalt. Hi posem una altra tira de pasta filo la untem amb mantega, en posem una altra a sobre i tornem a untar amb mantega. Damunt hi posem el pernil a tires primes, de manera també que sobressurti per dalt de la tira.

O sigui tenim una tira llarga on hem anat fent capes: una de pasta filo, mantega, pasta filo, làmines de carbassa, pasta filo, mantega, pasta filo i finalment el pernil.

Hem de vigilar que surti una mica la carbassa i el pernil per dalt de manera que quan ho emboliquem es vegi, sino només veuriem la pasta filo i no tindria gràcia.

Enrotllem la tira cap endins fent una flor, dobleguem la part de baix de manera que ens faci un peu i ho posem dins un motlle petit de madalena o de flam petit. També ho podem posar en aquells motlles de silicona que se'n poden posar 6 alhora.

Un cop posats al motlle es tornen a untar amb una mica de mantega i ho amanim amb estragó per damunt.

Es posa al forn uns 15 o 20 minuts fins que ho veiem torrat de sobre.

Com que la carbassa està tallada ben prima es cou la mar de bé. Penseu a no posar gaire pernil perquè sino quedarà massa fort de gust, els talls han de ser prims també, tipus encenalls.

Podem servir les flors sobre un coixí d'enciam tallat i amanit amb una vinagreta de mel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada