dissabte, 16 de gener del 2016

penques de bledes amb puré i xips de patates morades

QUINES PENQUES!

Hi ha manats de bledes que tenen unes pernques que fan molt goig. Que en feu de les penques vosaltres? Jo n'a`rpfito un tros petit no les aprofito totes. Per això he pensat que en podria fer un plat on elles siguin les protagonistes i d'aquesta manera amb un manat de bledes podem fer dos plats diferents: un amb les fulles i un amb les penques. Què? Us ve de gust un plat una mica més lleuger per després de festes? Ja veureu com és ben gustós també. Què podeu fer amb les fulles? Doncs aquestes receptes: pastís de bledes, bledes amb pernil, cigrons amb bledes, macarrons amb bledes, amanida de patata i bleda amb llagostins o escudella barrejada vegetal. Animeu-vos a menjar bledes que ja ho veieu que n'hi ha per tots els gustos.






INGREDIENTS:

2 patates mitjanes

2 patates morades

les penques d'un manat de bledes

1 cullerada de mantega petita

sal


Tallem la part de les penques i les separem de les fulles de les bledes. Guardem les fulles per fer en una altra recepta.

Esbandim bé les penques i les tallem a trossos d'uns 3 cms.

Posem una olla amb aigua i sal. un cop bulli l'aigua hi posem les penques i les deixem bullir fins que les punxem toves amb una forquilla.

Posem un pot amb aigua i sal al foc. Pelem les patates i les tallem a trossos petits. Pelem les patates morades també però d'una en fem 16 xips ben primes per fregir-les després. La resta de les dues patates les tallem també a trossos petits. Quan l'aigua del pot bulli hi afegim totes les patates i les deixem bullir també fins que les punxem toves.

Posem una paella al foc amb oli abundant i esperem que l'oli sigui olt calent, a punt de fumejar. Hi posem les xips de patates morades i les deixem que es facin bé. Les tariem i les amanim amb una mica de sal.

Un cop les patates cuites les traiem amb una escumadora i les posem en un pot de túrmix, hi afegim la mantega i ho triturem tot plegat.

Posem en un plat la muntanyeta de puré de patata blanca i morada que ens agafarà un color lila clar preciós i damunt hi posem les penques i ho acabem amb les xips de patates morades que dona un toc cruixent.

Si voleu podeu tallar unes viurutes de pernil i barrejar-les amb el purés de patata un cop ja sigui triturat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada