dimecres, 2 de març del 2016

bacallà a la musselina d'alls

ELS MERCATS

No em cansaré de dir que el millor lloc per anar a comprar carn i peix és el mercat. I també molts altres productes com llegums cuits, fruits secs i una llarga llista d'aliments que es van afegint als mercats d'avui en dia: menjar cuinat, menjar japonès... Trobo que el més interessant al mercat és la qualitat del producte i la complicitat amb la paradista; la carnissera o peixetera que son de confiança i que t'ajuden, t'aconsellen, et donen idees. Quan en trobeu una de bona no la deixeu escapar, ha de ser com el vostre metge de capçalera que us donarà molts bons consells. Així és que si trobeu una bona parada de bacallà el podeu comprar ja remullat al punt de sal i un cop arribeu a casa congelar-lo i d'aquesta manera el treureu quan el necessiteu i només descongelant-lo ja el tindreu a punt. Què més voleu? Però si l'heu comprat salat mireu com ho heu de fer per deixar-lo a punt de sal en aquesta recepta de bacallà amb pebrot.







INGREDIENTS:

2 talls de bacallà ja dessalat

1 manat d'espinacs

1/2 moniato

1 gra d'all

1 cullerada petita de vinagre de Mòdena

1 clara d'ou

1 tassa d'allioli



Pelem el moniato i en tallem 6 rodanxes. Les posem en una plàtera de forn amb oli, sal i pebre i ho entrem al forn a 180º durant 15 minuts, fins que les punxem toves amb una forquilla.

Tallem les tiges dels espinacs, només cuinarem les fulles. Les posem en un recipient amb aigua abundant perquè es netegin bé de la terra. Podem fer un parell de canvis d'aigua per assegurar-nos. Traiem els espinacs fora del recipient, aboquem l'aigua, comprovem que no hi quedi la terra i tornem a omplir d'aigua per tornar a netejar els espinacs.

Els posem en una paella amb oli i els salem una mica. Els deixem que es facin, veureu que reduiexen de tamany. Al cap d'uns minuts al foc hi posem unes gotes de vinagre de Mòdena, ho barregem bé i apaguem el foc.

Batem la clara a punt de neu i la barregem amb la tassa d'allioli.

Distribuim un parell de muntanyes d'espinacs en una plàtera d'anar al forn. Damunt hi posem el tall de bacallà i un parell de cullerades de la musselina d'allioli. Ho posem a gratinar al forn amb el foc de dalt només encès fins que s'enrosseixi de sobre.

Servim el bacallà amb els espinacs a sota i acompanyats del moniato que és dolç i donarà un contrast molt bó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada